• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Под Верховной Радой активисты приглашали министров отчитаться на Майдане

    Опубликовано: 2014-06-06 14:39:21

    Сьогодні,  6 червня, біля стін Верховної Ради України, відбулась акція «Звітуєте Раді — звітуйте громаді!» Активісти Громадського сектора Євромайдану прийшли до ВРУ із запрошеннями для очільників усіх міністерств на віче, яке відбудеться 8 червня на Майдані. Учасники акції нагадали урядовцям про необхідність формування діалогу між владою та громадою,  заявили про намір отримати звіт за 100 днів їх роботи. Міністрам були передані символічні запрошення, написані на склі, як символ того, що громадськість сподівається на прозорий та відкритий діалог між державою та народом України.

    Зокрема активісти зустріли міністра молоді та спорту Дмитра Булатова та міністра інфраструктури Максима Бурбака. Максим Бурбак отримав лист із запрошенням на недільне віче та запитанням: «Коли в Україні почне діяти система відкритого неба?» Він повідомив: «Сьогодні я зі свого боку зробив усе від мене залежне для підписання угоди. До кінця червня ми підпишемо угоду, а до літньої навігації 2015 року, сподіваємось угода почне діяти» Міністр пообіцяв прийти на віче, якщо буде прийняте відповідне рішення на засіданні Кабінету міністрів України.

    Активіст Громадського сектора Євромайдану, Олександр Мельник зазначив: “Головною вимогою Майдану була зміна системи, а не облич. На сьогоднішній день ми на жаль не бачимо корінних змін і тому знову громадськість має вимагати публічності та прозорості дій влади. Українці недостатньо проінформовані про діяльність Уряду і ми хочемо наголосити на важливості діалогу між чиновниками та народом України. Тому ми сподіваємось, що міністри відгукнуться на нашу ініціативу та проінформують про ті чинники, які заважають впровадженню системних змін.”

    Нагадаємо, що в рамках кампанії «Громадяни вимагають звіту уряду!» з 1 червня по всій Україні відбулись віче та громадські акції з метою налагодити діалог між владою та громадою і сформувати прозорість дій влади.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.