• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Руководитель Укргосреестра с рабочим визитом посетила Винницкую область

    Опубликовано: 2014-06-04 11:52:00

    2 червня 2014 року голова Державної реєстраційної служби України Ганна Онищенко з робочим візитом відвідала місто Вінниця, під час якого зустрілась з головою Вінницької обласної державної адміністрації та головою Вінницької обласної ради, а також перевірила роботу реєстраційних служб області, міста та їхні районні підрозділи.

    Під час візиту керівник Укрдержреєстру провела робочу нараду з начальниками реєстраційних служб територіальних органів юстиції у Вінницькій області, яка пройшла у формі діалогу, під час якого були розглянуті проблемні питання діяльності цих служб.

    За результатами наради головою Укрдержреєстру були надані відповідні доручення стосовно налагодження роботи реєстраційних служб територіальних органів юстиції Вінницької області. Додатково, присутніх було проінформовано про запровадження принципу екстериторіальності щодо реєстрації прав оренди сільгосп земель (наказ Мін’юсту від 28.05.2014 №845/5), а також наголошено на необхідності неухильного дотримання чинного законодавства у сфері запобігання і протидії корупції.

    У рамках робочого візиту Ганна Онищенко, спільно з членом Парламенту Грузії Георгієм Вашадзе та групою грузинських експертів з надання адміністративних послуг, з якими Укрдержреєстр розпочав тісну співпрацю у напрямку забезпечення на належному рівні функціонування центрів надання адміністративних послуг в Україні, відвідала «Прозорий офіс» міста Вінниця, що знаходиться за адресою вул. Соборна, 59.

    Центр адміністративних послуг, який працює в режимі «прозорого офісу», передбачає наявність електронних систем керування чергою, які дають можливість впорядкувати процедуру прийому документів у громадян, у тому числі у сфері реєстрації прав на нерухомість та реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

    Робота центрів надання адміністративних послуг у такому режимі дає змогу уникати черг та забезпечувати якісне і швидке обслуговування громадян.

    «Відвідання «Прозорого офісу» у Вінниці залишило виключно позитивне враження. Безумовно, на даний момент перед Службою стоїть завдання інтегрувати державних реєстраторів Укрдержреєстру до таких центрів. Крім того, для нас важливий досвід Грузії у сфері надання послуг в таких центрах, де існує розмежування працівників, які приймають документи на реєстрацію та працівників, які приймають рішення за результатами розгляду таких документів. У перспективі ми плануємо спробувати впровадити такий досвід спочатку у вигляді пілотних проектів на окремих областях, які готові до такого експерименту і, за умови досягнення позитивних результатів, в усіх регіонах України» - зазначила Ганна Онищенко

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.