• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Три неожиданности президентских выборов в Украине

    Опубликовано: 2014-05-28 12:09:58

    «Тоді, як соціологічні дослідження чітко передбачили перемогу Петра Порошенка зі значним відривом від його опонентів, день виборів приніс і низку несподіванок», - вважає Ярослав Ковальчук, директор Департаменту внутрішньої політики Міжнародного центру перспективних досліджень.

    Зокрема, несподіванкою стало те, що Сергію Тігіпку не вдалося взяти третє місце, хоча соціологи прогнозували, що політик може навіть претендувати на «срібло». Тим не менше, результати показують, що його підтримка доволі рівномірно розподілилися по всіх областях Півдня та Сходу, з найбільшою відносною концентрацією прибічників в Одеській, Луганській та Донецькій областях. Це свідчить про те, що Сергій Тігіпко має найкращі стартові позиції для перетягування колишнього електорату Партії регіонів у цих областях у лави відновленої «Сильної України».

    На думку аналітика, справжнім відкриттям цих виборів став Олег Ляшко, який впевнено зайняв третє місце та поширив свій вплив з Чернігівської області на Західну та Центральну Україну. Це серйозна заявка для початку формування команди та роботи зі спонсорами, яка може допомогти Радикальній партії перемогти на парламентських виборах. Однак, на даний момент ця політична сила існує виключно завдяки епатажності свого лідера, тоді як для роботи в парламенті потрібна і команда, і програма.

    Третьою несподіванкою виборів Я.Ковальчук вважає швидке визнання їх результатів Юлією Тимошенко. Вона до кінця сподівалася, що Порошенку не вдасться перемогти у першому турі, а до другого туру вона зможе частково  мобілізувати виборців інших кандидатів, зокрема Анатолія Гриценка та Олега Ляшка.

    У зв’язку з поразкою на виборах на «Батьківщину» чекають значні зміни. По-перше, частина фракції (близько 15 депутатів) лояльні до Петра Порошенка, а ще 20 депутатів входять до умовної групи Арсенія Яценюка, який співпрацюватиме з Президентом. Юлії Тимошенко необхідно перегрупувати свої сили та готуватися до парламентських виборів в умовах доволі низької підтримки її політичної сили та появи на її електоральному полі нових гравців на кшталт Олега Ляшка, Анатолія Гриценка та Юрія Луценка. Передбачається, що останній очолюватиме партійний проект Петра Порошенка на наступних парламентських виборах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.