• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Преодоление последствий тоталитаризма: чему Украина может научиться в Чехии?

    Опубликовано: 2014-05-26 16:47:14

    Як убезпечитися від повернення в минуле й нарешті розпрощатися із СРСР? Чого в цьому Україна може навчитися у Чехії — в минулому країни соціалістичного табору, а нині — члена Євросоюзу? Про це говоритимуть чеський академік та високопосадовець Павел Жачек та директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В’ятрович на дискусії «Тінь минулого. Подолання наслідків тоталітаризму: досвід Чехії та уроки для України».

    27 травня, вівторок

    16:00-18:00

    Український кризовий медіа-центр, Київ, готель «Україна», 3-й поверх

    (вул. Інститутська 4)

    Учасники:

    Павел Жачек – чеський академік, Управління заступника міністра оборони з кадрів Міністерства оборони Чеської Республіки. Був першим директором Інституту дослідження тоталітарних режимів (2008-2010 років) – науково-дослідницького інституту при чеському уряді, який займається розслідуванням злочинів комуністичного режиму Чехословаччини.

    Володимир В’ятрович — кандидат історичних наук, директор Українського інституту національної пам’яті. У 2008—2010 роках очолював Архів СБУ та розсекретив колишні архіви КҐБ.

    Модератор зустрічі — Андрій Когут, заступник директора Центру досліджень визвольного руху.

    Організатори: Центр історії державотворення України ХХ століття Національного університету «Києво-Могилянська академія», Чеський центр у Києві, Центр досліджень визвольного руху, Український інститут національної пам’яті.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.