• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В заповеднике Полтавщины ловили браконьеров с сетками, а поймали с ружьем

    Опубликовано: 2014-05-23 16:52:22

     У регіональному ландшафтному парку «Нижньоворсклянський» на Полтавщині в ході операції «Нерест -  2014» затримують браконьєрів, які виловлюють не лише рибу, а також полюють на диких тварин.

    Так, Кременчуцькою міжрайонною екологічною прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 248 КК України - полювання в заповідниках або на інших територіях та об'єктах природно-заповідного фонду.

    Установлено, що в ході рейду працівниками міліції лінійного пункту в річковому порту міста Кременчука на острові Вишняки річки Дніпро, який розташований в Кобеляцькому районі Полтавської області і знаходиться в межах регіонального ландшафтного парку «Нижньоворсклянський», виявлено факт незаконного полювання на дикого кабана з використанням мисливської рушниці. Попередньо встановлена сума завданих державі збитків склала близько 10 тис. грн.

    Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється міжрайонною екологічною прокуратурою.

    Тепер горе-мисливця очікує суд і можлива міра покарання у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання.

    Довідково: На Полтавщині лише з початку нерестової компанії на річці Дніпро спільним зусиллями робочої групи, створеної за розпорядженням Дніпровського екологічного прокурора, в межах РЛП «Нижньоворсклянський» та інших об’єктів природно-заповідного фонду виявлено 382 факти браконьєрства, з яких за одинадцятьма розпочато кримінальні провадження.

    Крім того, у порушників вилучено близько 1,5 тон незаконно здобутої риби, 208 заборонених знарядь лову, їх незаконним діями державі завдано збитків на загальну суму близько 130 тис. грн.

    Прес-служба Дніпровської  екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.