• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ольга Богомолец требует освобождения заложников в Славянске

    Опубликовано: 2014-05-21 16:48:27

    Кандидат у Президенти України Ольга Богомолець закликає всіх, хто має повноваження, сприяти звільненню з полону терористів у Слов’янську Павла Юрова та Дениса Грищука. Богомолець засуджує бездіяльність влади, яка за три тижні не зробила нічого для звільнення заручників.

     

     «Я закликаю кожного, хто має повноваження надати реальну допомогу, не залишатися байдужими. Невже всі так захоплені своїми новими посадами та бажанням їх утримати, що нема на це часу? – звертається до посадовців Ольга Богомолець. – Невже всі настільки просочені цинізмом, що простих хлопців, якщо вони не інспектори ОБСЄ, не працівники СБУ, не треба визволяти? Коли йдеться про людське життя, коли молоді талановиті хлопці зазнають катування з боку терористів та злочинців, не можна лишатися байдужими. Така байдужість з боку влади не менш злочинна, ніж саме насилля» - йдеться в заяві кандидата в Президенти Ольги Богомолець. 

     

    Захоплені в полон хлопці родом зі Сходу. Павло Юров  – з Луганської області, Денис Гріщук – із Донецьку, але обидва живуть у Києві. Вони їхали  на декілька днів з метою побачити на свої очі, що відбувається в їх Батьківщині, але назад вже не повернулися. Самопроголошений мер Слов'янська В’ячеслав Пономарьов підтвердив, що Павло та Денис –у полоні. Але жодної причини, за що саме  вони затримані, він назвати не зміг. Те, що хлопці знаходяться в будівлі СБУ та живі, підтверджували й ті, хто вийшов звідти і хто сидів там з ними разом (мешканець Краматорська Ярослав Єременко та журналіст Сергій Лефтер), а також деякі журналісти, які перебувають у Слов’янську.

     

    Заручників було захоплено 25 квітня. Пройшло вже більше трьох тижнів, але досі ні з боку влади, ні з боку силових структур не було жодних дій, попри те, що родичі зниклих подали відповідні заяви і до міліції, і до СБУ. 

     

    «Людське життя – наша найвища цінність, то найсвятіше, що в нас є, – підкреслила кандидат у Президенти України Ольга Богомолець. –  Бо для кого будуть усі ті обіцяні нові дороги, нові реформи, якщо ми постійно закриватимемо очі на те, як вбивають наших громадян?»

     

    Павлу Юрову лише 34 роки. Він театральний режисер, лауреат премії Київська Пектораль 2011 року, засновник та керівник театрального проекту «Дрампортал». Визнаний не тільки в українському театральному середовищі, але й у Росії. За нього вступилися культурні діячі з обох країн, бо він справді людина мистецтва, що не може бути причетною до силових протистоянь.

    Денису Гріщуку – 29 років. Він художник, волонтер. Співпрацював з Мистецьким Арсеналом, Донецькім художнім музеєм та культурною платформою Ізоляція.

     

    Жоден з хлопців не має ніякого відношення до політичних партій та організацій.

     

      Ольга Богомолець додала, що потрібно думати і про довгострокові плани економічного розвитку, і про зміни в гуманітарній галузі, і про соціальні реформи, дивитись у майбутнє, «…але просто зараз невинні люди знаходяться в полоні та терплять катування лише за те, що люблять свою Батьківщину», – підкреслила кандидат у Президенти.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.