• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко приблизился к выходу во второй тур президентской кампании

    Опубликовано: 2014-05-21 13:28:53

    За даними дослідження фонду Демократичні ініціативи та Центру Разумкова, в першому турі президентських виборів за лідера політичної партії «Громадянська позиція» Анатолія Гриценка готові проголосувати 7,5% опитаних. Такі результати дослідження сьогодні представив директор соціологічної служби Центру Разумкова Андрій Биченко.

    За результатами дослідження перше місце займає Петро Порошенко, друге – Юлія Тимошенко. До слова, між другим і третім місцем різниця всього в 0,9%.

    Крім того, 15,3% з респондентів, які заявили про свій намір взяти участь у виборах, поки що остаточно не визначились з кандидатурою, яку підтримують 25-го травня. За словами директора соціологічної служби Центру Разумкова, ці відсотки можуть відійти як лідеру гонки, так і будь-якому іншому з її учасників.

    Більшість опитаних заявили, що візьмуть участь у виборах – це 60%. 19,1% сказали, що скоріше за все також прийдуть на виборчі дільниці, 5,9 % респондентів зазначили, що скоріше за все не будуть голосувати, а 11% – точно вирішили не скористатися своїм виборчим правом. Основна мотивація тих, хто має намір взяти участь у голосуванні, - це виконання свого громадянського обов'язку ( 57,3 %). 31,9 % опитаних пояснили свою готовність прийти на виборчі дільниці можливістю вплинути на ситуацію в країні. 26,5 % не хочуть, щоб їх голосом скористався хтось інший, 23,5 % заявили, що серед кандидатів є ті, кого вони хотіли б підтримати.

    Дослідження було проведено з 14 по 18 травня у всіх регіонах України, за винятком Криму, опитано 2011 респондентів. Похибка не перевищує 2,3%.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.