• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Меморандум взаимопонимания и мира - это шаг к стабилизации

    Опубликовано: 2014-05-21 12:02:56

    Меморандум взаєморозуміння та миру, який прийнятий вчора Верховною радою України, можна розглядати як реальний крок до стабілізації та наведення ладу в країні. Він відповідає на болючі питання, які турбують людей з різних регіонів країни, містить певний план дій з нормалізації обстановки на  найближчий час.  Завдання суспільних сил, народних депутатів – прагматиків, які голосували за нього, в тому числі й об’єднання «Економічний розвиток» – зробити все, щоб він не залишився декларацією, тому  негайно розпочати роботу з його втілення  в життя. Такої думки голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах. 

    «На перший план Меморандум висуває підтримку проведення виборів президента України 25 травня як залог миру та єдності в суспільстві, наголошуючи на необхідності  їх чесності, прозорості, демократичному характері з рівними можливостями для всіх кандидатів. Усі громадяни держави мають взяти участь в виборах і не допустити  перешкод виборчим правам людей. Безумовно, завдання державної влади на цей момент – гарантувати безпеку під час голосування та встановлення результатів», – підкреслює Анатолій Кінах. 

    Парламент засуджує протиправне застосування зброї і насилля, яке призвело до масових вбивств людей, інших злочинів проти людяності та висловлює співчуття сім’ям загиблих.  В той же час ВРУ з вдячністю підтримує усіх громадян, які беруть участь у заходах з захисту прав і свобод людей, збереженню конституційного строю і територіальної цілісності України. 

    На думку голови парламентського об’єднання, ідеї консолідації суспільства, забезпечення  національної єдності сприятимуть наміри вищого законодавчого органу  невідкладно  провести  конституційну реформу. Вона має здійснити децентралізацію державної влади, закріплення статусу України як парламентсько-президентської республіки з встановленням балансу між всіма гілками влади на центральному та місцевому рівнях, забезпечення регіонів необхідними фінансовими ресурсами задля здійснення ними необхідних повноважень, проведення судової реформи, реформи правоохоронних органів і прокуратури для гарантування  прав і свобод громадян.

    Важливими, переконаний А.Кінах, є наміри посилити  боротьбу з корупцією, створити Національний антикорупційний орган з функціями контролю за діями чиновників.

    «Безумовно, належить ще багато працювати, щоб постулати Меморандуму втілилися в життя. До речи, парламент підтримав продовження загальнонаціонального круглого столу національної єдності. 
    Нині країна знаходиться під безпрецедентним політичним, економічним, військовим, інформаційним тиском з боку Російської Федерації. Належить  сконсолідувати усі наші можливості та  зосередитися на відстоюванні  базових цінностей – національної безпеки, територіальної цілісності, державності, миру та ладу. Все  зайве, орієнтоване на особисту, політичну кон’юнктуру, будь-які амбіції треба раз і назавжди відкинути.  Саме тому парламент звертається до громадян об’єднатися навколо нашого спільного дому  – України», – підсумував А.Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.