• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Путин начинает заведомо проигрышную «гонку вооружений» - Канивец

    Опубликовано: 2014-05-17 21:03:25

    Керівництво Російської Федерації починає новітню «гонку озброєнь» із цивілізованим світом, яку неминуче програє в економічному сенсі, вважає Олег Канівець, народний депутат України й керівник виборчого штабу кандидата в Президенти України Анатолія Гриценка. Так Канівець прокоментував плани російського уряду про великі інвестиції у власне авіабудування з одночасним зменшенням залежності від зовнішніх постачальників та підрядників.

    «Росія продовжує приймати суперамбітні плани розвитку своїх військово-промислового комплексу, авіа- та суднобудування. Постійно зростає частка ВПК у валовому внутрішньому продукті РФ. Формально це називається інвестиціями, для цих планів розписані прогнози окупності, зростання частки на відповідних світових ринках. Але всі розуміють політичну, пропагандистсько-мобілізаційну суть цих ініціатив. Це не бізнес, а новітня «гонка озброєнь» з цивілізованими країнами коштом федерального бюджету Росії (20 мільярдів доларів до 2025 року). Чітко за зразком змагання СРСР і Заходу під час «Холодної війни» середини 20 сторіччя. І путінська Росія неминуче програє цю гонитву так само, як її програв брєжнєвський Радянський Союз», - заявив Олег Канівець.

    Чинниками, які зумовлять програш Росії в новітній «гонці озброєнь», Канівець назвав конфронтацію цієї країни із Заходом після агресії проти України, а також недостатність економічних та технологічних можливостей Російської Федерації.

    «Путінські вкладення у ВПК не стануть інвестиціями, бо іншою рукою він вторгнувся в Україну – почавши таким чином другу «Холодну війну». Російські фашисти можуть навіть не мріяти, що в атмосфері «холодної війни» буде вільний експорт літаків і зброї, безперешкодний доступ до зовнішніх фінансів і технологій. Неминучі, в тому чи тому вигляді, санкції й торгівельні бар’єри. Тому й говориться про асболютно антиринкове «зменшення залженості від зовнішніх постачальників». Отже, другу гонку озброєнь Росії треба вести суто власними науково-інженерними кадрами, коштом податків з власного економічно активного населення. А всього цього в сучасній Росії не вистачає – за цими ресурсами РФ набагато слабша за Захід і за СРСР минулого сторіччя. Отже, поразка неминуча», - пояснив Олег Канівець.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.