• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • МВД саботирует конкурсы по подбору начальников милиции в 18 областях

    Опубликовано: 2014-05-16 19:39:28

    Міністерство внутрішніх справ не завершує вже оголошені конкурси з підбору нових керівників міліції  у 8 областях, а у 10 - взагалі їх не  оголосила. Про це сьогодні, 15 травня, на брифінгу повідомив уповноважений Майданом провести люстрацію в України Єгор Соболєв.

    Він закликав МВС негайно  провести кадрові конкурси очільників обласних управлінь міліції в регіонах, де є загроза дестабілізації.
     
    “У першу чергу мова йде про Донецьку, Дніпропетровську, Полтавську, Харківську та Чернігівську область, де місцеві керівники міліції не лише не протидіють сепаратистам та терористам, а навіть сприяють їх діяльності”, - зауважив Соболєв.

    Також він звернув увагу на велику кількість сигналів від представників влади та громадських активістів про те, що діючі виконуючі обов’язки міліції у цих областях є потенційними зрадниками.

    Зокрема, мова йде про роботу очільник міліції Донецької області Костянтина Пожидаєва, який повернувся до правоохоронних органів після роботи у структурах олігарха  Рената Ахметова.

    «У Донецькій області міліція украй рідкісних випадках поводить себе як міліція. Я сьогодні розмовляв з лідером однієї з груп проукраїнської самооборони і він благав мене: «Розпустіть міліцію, бо це ті самі сепаратисти, тільки зі зброєю, у погонах, з правом представляти державу, та ще й вести оперативно-розшукову діяльність проти нас самих. Ситуація на Донбасі, думаю ні в кого не лишає сумнівів, що керівника міліції мали змінити ще у перший місяць», - розказав він.

    Не менш драматична ситуація  у Дніпропетровській області, де міліцію очолює Георгій Гогуадзе, який за даними активістів, провів три тижні в Італії, в той час як у нас проводилася антитерористична операція.

    «На Полтавщині активісти, журналісти та губернатор області також просять забрати керівника в.о. міліції. Вони називають його другим Луцюком – начальником Одеської міліції, який допустив трагедію 2 травня», - сказав Соболєв.

    Показовою є історія  у Чернігівській області, де виконуючим обов’язки міліції є екс-керівник Харківської міліції Олег Демченко (став генералом за часів Януковича). Спершу, під тиском громади пан Демченко був звільнений з органів внутрішніх справ. Однак на сьогодні, він чомусь знову очолює місцеву міліцію.

    Також Єгор Соболєв розказав історію працівників Чернігівської міліції, які були делеговані на схід. За інформацією чернігівських міліціонерів, вони були зібрані з відділків і відіслані для стабілізації на Донбасі, бо місцева міліція працює на сепаратистів. До них під час проживання у санаторію прийшла група невідомих людей із вимогою здати зброю. Після того, як вони відмовились, уночі до них приїхали місцеві донецькі міліціонери і показали наказ про те, що вони мають здати зброю на зберігання. За словами чернігівських міліціонерів, у них виникли сумніви наскільки цей наказ є державницьким і вони подзвонили своєму нинішньому начальнику міліції пану Демченко, який закликав виконати наказ. Після того, як вони під розпис здали зброю, з нею повернулись озброєні донецькі терористи, посадили в автобуси і вивезли до українського блок-поста.

    «Ось чим обертається збереження старих кадрів на керівних посадах», - наголосив Соболєв, - Це є прямою зрадою інтересам України, що ми бачили на Донбасі, у Криму, Одесі».


    Нагадаємо, у результаті відкритого конкурсу було призначено керівників міліції У Київській, Рівницькій та Львівській областях, а також  у Кіровоградській, Івано-Франківській,  Волинській та Тернопільській областях. Оголошені, але не завершені, конкурси у Вінницькій, Закарпатській, Миколаївській,  Чернівецькій, Полтавській, Херсонській, Хмельницькій та Чернігівській областях. Ще у 10 областях конкурси не проведені.

    Як відомо, згідно з домовленністю з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим, у березні стартував прозорий підбір керівників обласних управлінь міліції із залученням громадськості.


    Прес-служба Люстраційного комітету

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.