• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Министерство доходов и сборов следует сохранить

    Опубликовано: 2014-05-15 17:36:29

    Ділова спільнота вже неодноразово наполягала на подальшому вдосконаленні діяльності Міністерства доходів і зборів України та відмові від намірів його ліквідації та створення двох окремих відомств з податкової та митної політики. Збереження Міндоходів сприятиме передбачуваності у справі податкового адміністрування та митних процедур, зекономить бюджетні кошти, дозволить громадськості посилити контроль за діяльністю відомства. Такої думки голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах.

    «Збереження єдиного органу виконавчої влади є доцільним. В межах міністерства вже налагоджений цілий ряд електронних сервісів, полегшений інформаційний обмін, спрощені контрольні функції. Важливо, що саме єдиний орган подаватиме всі проекти нормативно-правових актів до міністерства фінансів», – наголошує А.Кінах.

    Раніше УСПП заявляв, що ліквідація Міндоходів з наступним створенням двох окремих відомств є передчасним, необдуманим рішенням. Воно може погіршити адміністрування податкових та митних платежів, призвести до зміни всіх бюджетних рахунків, що супроводжуватиметься помилками при перерахуванні податкових платежів, штрафними фінансовими санкціями. Крім того, реорганізація потребує тривалого часу та заблокує роботу відомства, що призведе до ускладнення як роботи підприємств, так і самих податкового та митного відомств.

    На думку Анатолія Кінаха, сьогодні бізнес має низку проблемних питань у сфері оподаткування. Це запровадження норм трансфертного ціноутворення, оподаткування факторингових операцій, сільськогосподарських товаровиробників. Має бути відпрацьований механізм повернення бізнесу сум авансових внесків з податку на прибуток. Якщо такі функції адміністрування єдиного соціального внеску будуть передані в Пенсійний фонд України, платники ЄСВ стикнуться з проблемами передачі облікових карток платників та самої сплати.

    Ділова громадськість пропонує залишити Міністерство доходів і зборів України, а усі варіанти реорганізації попередньо розглядати в прозорому, відкритому режимі, на основі консультацій з бізнесом, підсумовує Анатолій Кінах.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.