• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • УСПП призывает предпринимателей к активным действиям против сепаратизма

    Опубликовано: 2014-05-08 10:34:40

    В проявах сепаратизму та протистояннях, що тривають на сході України, міститься дуже велика загроза економічного сенсу. З зверненням, яке закликає ділові кола задуматися про таке і проявити небайдужість і активність, виступив Український союз промисловців і підприємців.

    «Одною з цілей зовнішніх агресивних сценаріїв є поглиблення соціально-економічної кризи в Україні. Дестабілізація, захоплення адміністративних будівель, зупинені виробництва – економічні збитки цих подій виміряються величезними цифрами», – йдеться в зверненні.

    Факти говорять самі за себе – на початку травня стояли заводи Краматорська, а це серце важкого машинобудування країни; на території Донецької та Луганської областей закриваються відділення банків; з перебоями працюють східні відділення «Укрзалізниці», ускладнено автомобільне сполучення між містами. Бюджети вже не доотримують надходжень, під загрозою зарплати, пенсії, соціальні виплати не лише сьогодні, але й у майбутньому. Прискорюються негативні процеси в економіці в цілому, ускладнюється шлях її подальшої реабілітації.

    Про це попереджають і міжнародні інстанції. МВФ, який днями виділив Україні кредит в 17 млрд. дол., заявив, що конфлікт на сході може зменшити доходи бюджету і серйозно нашкодити нашим інвестиційним перспективам. Подальша втрата східних територій, на думку аналітиків міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor's, загрожує дефолтом за зовнішнім боргом країни.

    В УСПП переконані: саме бізнес з його інтересами економічного зростання, високою соціальною відповідальністю є максимально зацікавленим в цілісності території держави та єдності українського народу. Тому закликають ділові кола, особливо сходу та півдня країни, діяти більш рішучо, сконсолідувати зусилля навколо стабілізації ситуації та виходу з економічної кризи, стати свідомими громадянами своєї держави та її патріотами.

    УСПП переконує промисловців і підприємців не бути сторонніми спостерігачами подій, роз’яснювати трудовим колективам, що таке сепаратизм; що федералізм, якщо його пропонують озброєні люди, загрожує територіальній цілісності, незалежності країни, державності.

    Святий обов’язок бізнесу – підтримати українські військо та спецпідрозділи, проукраїнські громадські організації, бути з ними на зв’язку, допомагати матеріально та організаційно. Чесний бізнес має давати відсіч організованому сепаратизму, включитися в роботу з припинення дій незаконних формувань, перешкоджати проведенню оплачених мітингів, будь-якій ворожій пропаганді.

    Промисловці є однією з найбільш організованих сил суспільства, вони працюють в громадських організаціях, органах місцевого самоврядування. Знаходячись в центрі подій, промисловці повинні наполегливо вимагати від органів влади та місцевого самоврядування жорсткої протидії сепаратистам, невідкладному наведенню ладу та порядку в містах та селах.

    В УСПП вважають, що підприємці України – знані і поважні в своїх регіонах люди – мають публічно заявити про свою позицію підтримки держави, осудити прояви сепаратизму, озброєної агресії проти нашої держави та її народу.

    «Саме в інтересах підприємницької спільноти – втримати цілісність України, зміцнити її незалежність, оскільки це є запорукою кращого життя для самого бізнесу та держави цілому. Ми маємо діяти злагоджено, впевнено та рішуче. Відступати нікуди. Від нас залежить доля країни», – йдеться в зверненні.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.