• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Обстрел вертолетов и нападение на блокпост в Андреевке квалифицированы как теракт

    Опубликовано: 2014-05-03 15:14:01

    Озброєний напад на війсьвослужбовців під час проведення  антитерористичної операції 2 травня у Слов'янському районі Донецької області, в результаті якого загинуло два пілоти та два десантники, а також семеро військовослужбовців  отримали поранення, кваліфіковано як терористичний акт.

    Харківською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері Центрального регіону України внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 258 Кримінального кодексу України.

    Встановлено, що два гелікоптери Збройних Сил України, які здійснювали патрулювання, були збиті за допомогою сучасних переносних зенітно-ракетних комплексів. При цьому використовувалась тактика одночасного пуску двох ракет по повітряній цілі, що свідчить про професійну військову підготовку сепаратистів. 

    Ще один гвинтокрил був обстріляний за допомогою автоматичної зброї. 

    Окрім того, 2 травня ще двое військослужбовців загинули під час нападу біля блокпоста в Андріївці на Донеччині.  За даними Міністерства оборони України та Національної гвардії, сепаратисти намагалися витіснити сили АТЦ з блокпосту, прикриваючись дітьми та людьми похилого віку. Під час переговорного процесу сепаратисти застосували вогнепальну зброю з-за спин цивільних громадян, в результаті чого загинули двоє військослужбовців 95-ої окремої аеромобільної бригади. 

    Протягом доби Харківською прокуратурою з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері  проведено невідкладні першочергові слідчі дії, по завершенню яких 03.05.14 вказане кримінальне провадження  передано за підслідністю до відділу Служби безпеки України у Харківській області з метою продовження слідства. 

    Прес-служба прокуратури Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у воєнній сфері 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.