• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украина может получить новую Конституцию уже осенью этого года

    Опубликовано: 2014-04-30 20:03:58

    Україна може отримати нову Конституцію уже восени 2014 року, але необхідно, щоб зміни були погоджені усіма політичними силами.

     

    Про це під час ефіру на телеканалі "Еспресо.tv" заявив народний депутат Юрій Дерев'янко, який є членом Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради з питань підготовки законопроекту про внесення змін до Конституції.

     

    "Парламентська комісія, яка працює над внесенням змін до Конституції, була створена більше місяця назад. Ми вже мали постанову Верховної Ради про продовження її роботи. Тільки в минулу п'ятницю ми отримали від Партії регіонів пропозиції. Без їх пропозицій немає сенсу щось обговорювати, тому що це одна з найбільших фракцій. І для того щоб ухвалити зміни до Конституції, треба 300 голосів", - заявив він.

     

    "Ми маємо дивну картину: ті, хто раніше робили все, для того, щоб централізувати владу, сьогодні активно виступають за децентралізацію. Правда, вони кричать про децентралізацію і про федералізацію у той час, як на Сході люди не розуміють різниці між цими процесами", - додав нардеп.

     

    За його словами, зараз вкрай необхідно збалансувати владу між Президентом, парламентом і урядом, і одне із завдань – забезпечити максимальну незалежність судової гілки влади.

     

    "Тому ми зараз до 5 травня, до наступного засідання Комісії, маємо підготувати проект документу, який можна подавати. Цей документ має бути обговорений усіма фракціями, щоб на наступному пленарному тижні після свят можна було обговорити і ухвалити. На одній сесії ми повинні проголосувати ці зміни і дати 226 голосів. Після цього треба відправити документ до Конституційного суду, і на наступній сесії уже Рада має дати 300 голосів, щоб ухвалити документ", - пояснив Дерев'янко.

     

    Він також наголосив, що зміни до Конституції можуть набрати чинності осінню цього року.

     

    "Але в цьому проміжку часу є величезна подія – вибори президента. Крім цього, ми протистоїмо російській агресії, і у нас складна економічна ситуація. І коли ми говоримо про вибори президента, навіть у нашому демократичному блоці парламенту ми говоримо про парламентську більшість", - підкреслив нардеп.

     

    "Ми маємо фактично двох кандидатів в президенти. І вчора на парламентських слуханнях стало очевидно, що всі мають різні точки зору стосовно того, чи треба це ухвалювати вже негайно. Є ризик, що потрібних голосів не набереться. Але з іншого боку, важливо щоб всі кандидати в президенти могли висловитись, як вони бачать децентралізацію, зміни до Конституції. Тому що будь-який політик, який йде на вибори, завжди обіцяє, а ми маємо бачити, що всі ці обіцянки виконуються", - додав Дерев'янко.

     

    Він наголосив, що розхитування ситуації і заяви про те, що центральна влада узурпована і не є дружньою для регіонів, це спекуляція.

     

    "І ці заклики до федералізації, як до способу розшматувати країну, під виглядом об'єднання, це повний абсурд. Є бажання віддати повноваження на місця, і це через зміни до Конституції буде зроблено. Це крок з точки зору захисту громадян дуже правильний - дати громаді визначати, куди і як витрачати кошти. А уряд має займатись стратегічними проблемами, які стосуються загальнодержавних питань", - зазначив нардеп.

     

    Прес-служба народного депутат Юрія Дерев'янка

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.