• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Группа «Фолькнеры» презентовала дебютный альбом

    Опубликовано: 2014-04-29 11:43:13

    25 квітня український фрі-фолк-гурт Фолькнери презентував дебютний альбом «Корисні речі». Презентація відбулась у клубі «Gogol BARdello», до якого завітало чимало шанувальників гурту.

     

    Розпочали «Фолькнери» із презентації кліпу на пісню «Карчата», режисером якого виступила Оксана Казьміна. Після чого учасники колективу запалили гостей презентації такими піснями, як «Де зима наша бєла», «Розова-бєрьозова», «Чайнушки», «Іван», «Гойдалка», «Таді, шугай, таді» та іншими.

     

    Спеціальним гостем презентації став Дмитро Матюхін, який разом із «Фолькнерами» зіграв кілька композицій на незвичному інструменті діджеріду.

     

    Під українські автентичні пісні в незвичному поєднанні з африканськими ритмами, роковим грувом, етнічними та електронними інструментами танцювали і дорослі, і маленькі гості презентації.

     

    Не обійшлось і без розіграшів дисків.  Найкмітливіші глядачі, які знали відповіді на запитання солістки гурту Ярини Квітки, отримали подарунки.

     

    Після майже двогодинної концертної програми гості презентації не відпустили «Фолькнерів» і покликали на біс, під час якого шалені музиканти заспівали ще кілька композицій.

     

    Фолькнери – мандрівні музиканти, що подорожують Україною та світом на велосипедах, вишукуючи та записуючи автентичні пісні. Далі – «реінкарнують» їх, надаючи оригінального звучання, або, як хтось каже,

     «партачать» їх. Свою унікальність гурт вбачає в  поєднанні автентики та модерних драйвових ритмів, етно та альтернативних стилів музики, називаючи усе це «фрі-фолком».

                                                                                                      

    Гурт заснований Володимиром Мулярем та Яриною Квіткою у 2009 році в Києві. Фолькнери встигли стати учасниками багатьох відомих фестивалів, таких, як «АртПоле», «Трипільське коло», «Terra Heroica», «Рожаниця», «Країна Мрій Різдвяна», «Mikołajki Folkowe» (Польща), «Рок-Коляда», «Країна Мрій», «Трипільські зорі», «Festiwal Folkloru Polskiego 46. Sabałowe Bajania» (Польща), «Letnija Akademijа Filmowa w Zwierzyńcu» (Польща), «Muzyczne Dialogi nad Bugiem» ( Польща), «Jarmark Jagelonski» (Польща), «Mėnuo Juodaragis» (Литва), «Камяница» (Білорусь).

     

    Під час Днів України у Великій Британії (жовтень 2013 р.) колектив представляв Україну, виступивши у серці Лондона на одній сцені з гуртами Воплі Відоплясова, Kozak System та Тарасом Чубаєм.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.