• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Украине для повышения энергоэффективности промышленности нужно около 100 млрд дол

    Опубликовано: 2014-04-29 10:57:55

    Обсяг інвестицій для підвищення енергоефективності промисловості України до середньоєвропейського рівня складає від 25 до 100 млрд. дол. Про це на прес-конференції заявив президент асоціації з енергоефективності та енергозбереження Олег Козачук.

     

    За оцінками різних експертів обсяг інвестицій для підвищення енергоефективності промисловості України до рівні середньоєвропейського складає від 25 до 100 млрд. дол. Про це на прес-конференції повідомив президент асоціації з енергоефективності та енергозбереження (АЕЕ) Олег Козачук. За його словами, сьогодні на 1000 дол. виробленої продукції в Україні використовується 0,55 тони умовного палива, тоді як в Чехії 0,22 тони, в Румунії – 0,19 тони, в Німеччині – 0,15 тони. За результатами дослідження, що було проведено ДП «Держзовнішінформ» та експертами АЕЕ, для скорочення витрат на енергетичні ресурси майже в два рази Україні необхідно близько 25 млрд. дол. інвестицій в проекти з енергоефективності та енергозбереження. Проте, за словами Олега Козачука, експертні оцінки сягають й більших цифр, досягаючи планки в 100 млрд. долл.

     

    Головною причиною низького рівня енергоефективності української промисловості експерт вбачає застарілі технології виробництва та високий рівень зносу основних фондів. Так, за оцінками Козачука, рівень зносу засобів виробництва в Україні вже перевищує 80%.

     

    Як зазначив експерт, Державною цільовою економічною програмою енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв з відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива на 2010-2015 роки передбачено фінансування проектів з енергоефективності більш як на 200 млрд. грн., в т.ч. з державного бюджету біля 10 млрд. грн.. Проте в повному обсязі держпрограму з бюджету було профінансовано тільки у 2012 р. – приблизно на 800 млн. грн..

     

    Головним джерелом фінансування проектів з енергоефективності та енергозбереження президент АЕЕ вважає власні кошти підприємств та пільгові цільові кредити міжнародних фінансових організацій (ЕБРР, світовий банк та ін.), що можуть сягати від 1 до 5 млрд. дол. на рік.

     

    Асоціація з енергоефективності та енергозбереження – громадська спілка , яка у своїй основі містить систему сучасних поглядів на те, як зробити розвиток енергоефективності та енергозбереження стійким, продуктивним і соціально – спрямованим.

     

    Її цільові завдання – це лібералізація і демократизація питань енергоефективності та енергозбереження з метою об’єднання нових знань і зусиль світової спільноти на ключових напрямах економічного прогресу і поліпшення якості життя людей, відмова від сформованих стереотипів енерговитратного способу життя, підвищення ролі, відповідальності та обов’язки самої людини та оточення його систем. Концепція Асоціації з енергоефективності та енергозбереження за своєю суттю не сприймає вузьковідомчих галузевого підходу до вирішення проблеми. Вона виходить з того, що економічний ефект розвитку енергоефективності та енергозбереження визначається не стільки кількісним зростанням її окремих галузей, скільки впливом доданків кінцевої енергії на технологічну структуру економіки в цілому, науково -технічний прогрес, зростання продуктивності праці і якість життя людини.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.