• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Военно-техническая помощь Запада может быть самым быстрым способом вооружения украинской армии

    Опубликовано: 2014-04-25 11:08:19

    «Захід міг би передавати Україні окремі види військового обладнання, майна та матеріалів для армії, щоб уникнути затримок і волокити при їх закупівлі всередині країни», - вважає генерал-лейтенант Микола Нещадим, колишній заступник міністра оборони й координатор виборчого штабу Анатолія Гриценка. Так Нещадим прокоментував проблеми оборони в контексті останнього скупчення російських військ на кордоні.

    «Деякі гострі потреби Збройних Сил можуть бути закриті своїми силами, але це буде довго, дорого й супроводжуватиметься бюрократичною волокитою. Особливо це стосується процедур державних закупівель та так званого експортного контролю», - сказав Микола Нещадим.

    Зокрема, нагадав він, затримується постачання високотехнологічного військового обладнання для ремонту й модернізації існуючої бойової техніки.

    «Анатолій Гриценко вже два місяці б’є на сполох, вимагаючи масового ремонту та модернізації бойових літаків і вертольотів на вітчизняних підприємствах. Але цей процес досі практично не почався через недофінансування та юридичні проблеми. Наприклад, так і не почалась модернізація ударних вертольотів Мі-24П електронікою французького виробництва. Тому зараз доцільно просто передати Україні готове сучасне обладнання для якнайшвидшого встановлення на відремонтованій техніці», - вважає Нещадим.

    Крім того, він пропонує Заходу розпочати масові поставки в Україну дефіцитних видів військових матеріалів.

    «Військова авіація постійно потребує авіапального для тренувань і бойового патрулювання. Але в Україні воно давно не закуповувалося державою у великих обсягах. Відповідно, потрібні тривалі тендерні процедури, відновлення зруйнованої технології постачання. Деякі види паливно-мастильних матеріалів взагалі дефіцитні в країні. Причина одна: закупівель і польотів майже не було. Тому найшвидший спосіб поповнення таких резервів – саме постачання силами НАТО», - пояснив генерал-лейтенант Нещадим.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.