• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве пройдет выставка известного французского фоторепортера Эрика Буве, посвященная Майдану

    Опубликовано: 2014-04-24 14:38:04

    З 7-го травня по 8 червня 2014 року у Національному художньому музеї України (НХМУ) вперше в Україні відбудеться фотовиставка відомого французького фоторепортера Еріка Буве, який зробив серію знімків про українські революційні події. Зокрема, він є автором відомої світлини медсестри Марії Матвіїв, яка облетіла весь світ.

    Виставка (R)Evolution представить цикли «Київська втома» та «Герої Майдану», а також колажі з робіти фотомайстра. Експозиція розгорнеться всередині та ззовні музею, що символічно поєднає ці майданчики в єдиний простір.

    В рамках проекту також заплановані майстер-клас для українських фотографів 8 травня о 14:00 в галереї «Камера» та творча зустріч з публікою – 9 травня о 14:00 в УНХМ.

    Проект (R)Evolution став можливим завдяки спільному переконанню Фонду культурної дипломатії UART та НХМУ, що мистецтво здатне долати кордони та зближувати людей. Мистецтво виконує важливу дипломатичну місію, створюючи сприятливу атмосферу для розвитку міжнародних відносин та вирішення політичних проблем.

    Останні події в Україні показали, що у багатьох випадках саме культурні акції та художні жести допомогли привернути увагу до боротьби українців за права і гідність.

    Перший приїзд французького фотокора Еріка Буве до Києва відбувся на початку лютого з його власної ініціативи, другу поїздку 18–20 лютого підтримав журнал Paris Match.

    «…вам тут  (на Майдані – прим.) раді, а так буває не завжди! Українці з Майдану були дуже привітними з кожним, хто мав фотоапарат, мікрофон, камеру чи просто записник», – такими були враження художника на початку лютого. За кілька тижнів відбулися докорінні зміни: «Від спокою в Києві не залишилося й сліду. Обстановка – як у місті, де йде війна. Люди рухаються сотнями. Вони опиняються на відкритій місцевості, без захисту. Падають перші поранені… Постріли стають жорстокими, прицільними. З вершини сходів відкривається величне і моторошне видовище. Людське море рухається, і це – рух Історії. Народ веде битву за свободу. На моїх очах розгортається революція…»

    У списку «гарячих» точок Еріка Буве (Eric Bouvet) – Афганістан, Ірак, Чечня, Судан, Сомалі, Югославія, Ізраїль, Лівія.

    Він був свідком падіння Берлінської стіни, Оксамитової революції в Празі, звільнення Нельсона Мандели та інших визначних подій. Його фоторепортажі друкувалися у Time, Life, Newsweek, Paris Match, Sunday Times Magazine, Stern, New York Times, Der Spiegel, Figaro Magazine. Роботи Еріка Буве відзначені п’ятьма нагородами конкурсу World Press Photo, двома Visa d’Or, премією журналу Paris Match, публічною премією Bayeux-Calvados для воєнних кореспондентів.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.