• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Первые шаги окружных избирательных комиссий

    Опубликовано: 2014-04-23 14:23:14

    Перші засідання ОВК у більшості випадків відбулись у встановлений законом строк. Серед основних проблем діяльності ОВК – відсутність окремих членів ОВК на перших засіданнях ОВК (у тому числі через неможливість зв’язку з ними або у зв’язку з тим, що відповідні члени комісій проживали в інших регіонах чи не знали про їх включення до складу комісій), відсутність належних приміщень для роботи ОВК та необхідного обладнання. Проблема відсутності в ОВК необхідного матеріально-технічного забезпечення загалом носила масовий характер.

     

    Дестабілізація суспільно-політичної ситуації в окремих регіонах не могла не позначитись на роботі ОВК, утворених у цих регіонах. Зокрема, внаслідок захоплення адміністративних будівель в мм. Краматорську та Єнакієвому ОВК ТВО № 48 та 53 були змушені проводити свої засідання в приміщеннях, адреси яких не вказані на сайті ЦВК. У зв’язку із захопленням м. Слов’янська радикальними угрупованнями засідання ОВК ТВО №47 не відбулось взагалі.

     

    У багатьох ОВК через відсутність новопризначених членів на засіданнях був відсутній кворум, або 2/3 членів від складу ОВК, що не дозволило ОВК провести перші засідання та/або набути повноважень. Так, у перших засіданнях ОВК ТВО №№ 41,42, 43, 45, 52, 53, 55, 57, 59, 61 (Донецька область) брало участь менше 2/3 від загального складу цих комісій, що виключило можливість набуття ОВК повноважень. Основними причинами неявки членів ОВК на засідання ОВК були складна ситуація в області та включення до складу ОВК членів, які проживали за межами Донецької області. З деякими членами ОВК інші члени цих комісій взагалі не могли зв’язатись (ОВК ТВО №51, 52, 58 (Донецька область), №№ 91 та 93 (Київська область), у тому числі у зв’язку із зазначенням у поданнях кандидатур до складу ОВК недостовірних контактних даних. Так, члена ОВК ТВО № 137 (Одеська область) від кандидата О.Клименка ОВК не вдалось повідомити про день, місце і час проведення першого засідання ОВК через недійсні контактні дані. Аналогічна систуація мала місце і в інших ОВК Одеської області (ОВК ТВО № 140, 143. В Херсонській області через відсутність кворуму на засіданнях окремих ОВК замість засідань були проведені “організаційні збори” членів комісій. У Київській області кворум на перших засіданнях ОВК був наявний лише у 5 з 9 ОВК, утворених в межах області.

     

    В окремих регіонах новопризначені голови ОВК були відсутні на перших засіданнях комісій, і засідання проводились секретарями ОВК (ОВК ТВО №№ 148 та 149, Полтавська область).

     

    В цілому, ОВК було забезпечено належними приміщеннями. Щоправда, ОВК ТВО № 100 (Кіровоградська область) було надано приміщення з площею, меншою за мінімальну, розмір якого не дозволятиме розмістити всіх членів ОВК, довірених осіб кандидатів на пост Президента, офіційних спостерігачів та представників ЗМІ. Приміщення невиликої площі було надано і деяким іншим ОВК (наприклад, ОВК ТВО № 119 (Львівська область). Більш актуальною для ОВК є проблема матеріально-технічного забезпечення їх діяльності: у багатьох ОВК відсутні стенди для розміщення метріалів відповідних комісій, не підключено засоби зв’язку, відсутні вивіски тощо. В ряді регіонів місцеві органи влади вживають заходи, спрямовані на вирішення цих проблем (див. нижче).

     

    Комітет виборців України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.