• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Госзакупки предусматривали 30-40% «откатов», - Кинах

    Опубликовано: 2014-04-11 14:30:02

    Дуже важливим для ефективного функціонування вітчизняної економіки є ухвалення закону про державні закупівлі. Зроблено крок назустріч прозорості, суворої звітності за використання державних коштів, проти корупції. Таку думку голова парламентського об’єднання «Економічний розвиток», президент УСПП Анатолій Кінах висловив на одному з українських телеканалів. 

    «Система держзакупівель у попередні роки невипадково асоціювалася з величезною корупцією. Через конкурсні торги щорічно проходило 320-350 млрд. грн., 30-40% складали хабарі та «відкати». Миритися з цим було абсолютно неможливо.  Принципово, що новий закон містить норми  значної прозорості та відкритості. Він виключає закупівлю в одного учасника торгів. Розкривається уся інформація про те, як здійснюється тендер, хто бере в ньому участь та за яких умов. Представникам громадськості надане право бути присутніми при проведенні держзакупівель, посилені інші форми громадського контролю», – наголошує Анатолій Кінах.

    На його думку, слід привітати скорочення термінів та процедур при здійсненні закупівель, тепер завод, дитячий садок, лікарня можуть швидко реалізувати свої потреби через тендер, а не чекати місяцями.

    Залишилося завдання, переконаний народний депутат, доопрацювати та включити в закон про держзакупівлі норму про електронні торги. Вони мають бути обов’язково присутніми, й законодавцю абсолютно під силу розробити цю норму так, щоб вона максимально відповідала принципу прозорості, могла бути контрольованою. Він нагадав, що промислово-підприємницька спільнота сформулювала свої пропозиції до блоку електронних торгів і вважає, що вони мають бути в невідкладному порядку прийняті.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.