• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Крымский Титан» должен Украине 12,3 млн грн

    Опубликовано: 2014-04-10 18:22:31

    «Кримський Титан» має відшкодувати державі 12,3 млн гривень за забруднення довкілля: Дніпровська екологічна прокуратура

     

    Вищий господарський суд України задовольнив касаційну скаргу та визнав законними вимоги Дніпровської екологічної прокуратури щодо стягнення з приватного акціонерного товариства «Кримський Титан» 12,3 млн гривень шкоди, завданої довкіллю викидами забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

               

    Як встановлено прокурорською перевіркою, філія "Кримського Титану" - "Вільногірський гірничо-металургійний комбінат" тривалий час здійснював викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без відповідного дозволу. Окрім того, ігноруючи вимоги Державної екологічної інспекції в Дніпропетровській області, підприємство не вживало жодних заходів для отримання такого дозволу.

               

    Внаслідок таких дій державі завдано збитків на суму 12,3 млн. гривень.

     

    Зважаючи на виявленні порушення Дніпровська екологічна прокуратура заявила позов до ПАТ «Кримський Титан» щодо відшкодування завданих збитків, однак рішеннями судів першої та апеляційної інстанції у задоволенні позовних вимог було відмовлено.

               

    Натомість Вищий господарський суд України підтримав позицію прокуратури, скасував вищезазначені судові рішення та зобов’язав ПАТ «Кримський Титан» сплатити до державного бюджету нараховані збитки у повному обсязі.

     

    Прес-служба Дніпровської екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.