• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Что делать с долгами Украины

    Опубликовано: 2014-04-10 18:10:52
    Започатковувати нову кредитну програму від МВФ можна тільки під конкретний план реформ українського уряду. Про це в інтерв’ю «Сільським вістям» заявив кандидат на пост Президента України Анатолій Гриценко. 

    «Я вважаю, що перед МВФ треба жорстко ставити два питання. По-перше, нам мають списати  попередні борги. Україна заслужила на це, пройшовши через Майдан і показавши, що народ боровся проти влади, яка крала у величезних масштабах. До того ж украдені командою Януковича гроші лежали в зарубіжних банках і працювали на їхні економіки. По-друге, нам  гарантували безпеку, але після анексії Криму ми зазнали збитків щонайменше на 500  мільярдів гривень. Ми там втратили порти, інфраструктуру, курорти, виробництво… Тому в нас є всі підстави вимагати, щоб попередні борги списали», – переконаний Гриценко.

    Започатковувати ж нову кредитну програму, за словами Гриценка, можна тільки під конкретний план реформ українського уряду. «Я проти того, щоб брати гроші для латання дірок у бюджеті. Починати треба з реформ, які піднімуть українську економіку».

    Як зазначає політик, кризовий період – найкращий час для проведення реформ: «Коли важко, погано, не можеш звести кінці з кінцями, оскільки вже все одно в ямі, тоді  й  треба ухвалювати ключові рішення. Але давайте не збільшувати податки, а зменшувати їх задля розвитку бізнесу. Треба  зруйнувати існуючі монополії олігархів у вугільній, металургійній та сфері авіаперевезень, аби кожний підприємець, який має клепку і хист, міг розвивати  власний  бізнес.  Саме  тепер  слід  на  третину  скоротити  кількість контролюючих  органів,  що мордують  підприємців. Врешті-решт треба ліквідувати  податкову  міліцію. Проект  такого закону я вже зареєстрував  у парламенті. Люди чекають саме таких кроків», – впевнений Гриценко.
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.