• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Под Кременчугом продолжают «отлов» браконьеров

    Опубликовано: 2014-04-10 13:36:39

    Екологічна прокуратура процесуально керує справою щодо браконьєра, який під час нерестової заборони промишляв у заповіднику.

    Кременчуцькою міжрайонною екологічною прокуратурою у Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 КК України, щодо жителя  села Липове Глобинського району Полтавської області, який в перший же день нерестової заборони, що наступила 1 квітня поточного року, за допомогою забороненого засобу лову – сітки, у Сулинській затоці Кременчуцького водосховища річки Дніпро, розташованої в межах ландшафтного заказника загальнодержавного значення «Сулинський», здійснив незаконний вилов риби загальною вагою 23 кг.

    Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснюється міжрайонною екологічною прокуратурою. У ході розслідування вживаються заходи до відшкодування завданої державі шкоди в сумі близько 4 тис. грн.

    Тепер горе - браконьєра очікує суд і можлива міра покарання у вигляді позбавлення волі на строк аж до трьох років.

    Довідково:

    Сулинська затока Кременчуцького водосховища річки Дніпро у місці впадіння в нього річки Сули є територією, що охороняється державою, через її цінні водно-болотні угіддя, багату фауну та значну рибогосподарську роль. Заказник "Сулинський" є основним на Кременчуцькому водосховищі нерестовищем, а також місцем нагулу і зимівлі різноманітних видів риб: щуки, сазана, ляща, судака тощо.

    Прес-служба Дніпровської  екологічної прокуратури

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.