• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве появилось множество обманутых квартирных инвесторов

    Опубликовано: 2014-03-31 07:43:35

    Кияни, що перебувають на квартирній черзі, учасники державної програми “Доступне житло (70/ 30)” 2013 року написали звернення до народних депутатів, обраних у столиці з приводу того, що держава ошукала їх і не виконала своїх фінансових зобов'язань, а також з приводу того, що уряд не заклав коштів на виконання зазначеної програми у бюджет-2014, передає УНН.

    “В грудні 2013 року нами було укладено з Іпотечним центром в м. Києві та Київській області Державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву” “Договори, про обслуговування коштів для будівництва (придбання) доступного житла”, які передбачають надання державної підтримки у розмірі 30 відсотків від вартості житла, проте з державного бюджету фінансування ми не отримали, виконавши свої зобов’язання щодо внесення власних коштів у розмірі 70 відсотків вартості житла протягом 10 календарних днів з дня укладання Договору (що підтверджується квитанцією). Слід зазначити, що з державного бюджету дане фінансування було виділено, що підтверджується наявністю виписки з рахунку (рахунок № 35236008005144) Іпотечного центру Фонду, відкритого в УДКСУ у Подільському районі м. Києва. Не зважаючи на те, що зобов’язання за договорами були зареєстровані органами Державної казначейської служби, вони так і не були профінансовані", - йдеться у листі 282 родин киян, учасників програми 2012-2013 років «70 на 30».

    Як зазанчили кияни, на цей час залишились неоплаченими 378 договорів, на суму більш ніж 44 млн. гр., з них тільки по м. Києву 282 договори на будівництво житла загальною площею 16 850, 64 кв. м., на суму 36 млн. гр.

    "Ми виявились ошуканими Державою в прямому розумінні цього слова. ... Виконавши свої зобов’язання щодо внесення власних коштів у розмірі 70 відсотків вартості житла, як громадяни ми не отримали тієї обіцяної підтримки від Держави", - підкреслюєтсья у документі.
    Активісти зазначили, що урядовий законопроект № 4575 “Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2014 рік“” передбачає істотне скорочення доходів та видатків держбюджету і, із запланованих 100 млн гривень на надання державної підтримки для будівництва (придбання) доступного житла (Мінрегіонбуд) виділяє 0 гривень.

    "Ускладнюється все тим, що, за відсутності фінансування по програмі 70 на 30, забудовники протягом місяця розірвуть договори з Іпотечним центром в м. Києві та Київській області Державної спеціалізованої фінансової установи “Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву”, що унеможливлює для нас придбання квартир.

    Просимо Вас розібратися в ситуації, що виникла та запланувати в Урядовому законопроекті № 4575 “Про внесення змін до Закону України „Про Державний бюджет України на 2014 рік“”, кошти на реалізацію Державної програми будівництва доступного житла (70 на 30) у розмірі 44 млн грн", - зазначили кияни.

    Источник
     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.