• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Новые земельные скандалы в Киеве

    Опубликовано: 2014-03-28 00:04:22

    Новий керівник - нові порядки. У Києві - земельний  скандал. З незрозумілих причин на ділянках, де вже не один рік мешкають дачники, з'являються інші власники.

    Володимир нагледів для себе ці 6 соток ще 2011-го. Сплатив керівникові кооперативу всі потрібні внески, отримав відповідні документи й почав потроху зводити будинок. Та роботи зупинилися, коли в сім'ї з'явилася одна, а згодом - ще одна дитина. Та коли через два роки господар повернувся на свою ділянку, від нинішньої керівниці дізнався, що це вже не його шматок землі.

    Володимир, постраждалий:

    - Она: нет, здесь уже есть человек, это уже не ваш участок и все такое. Потом начала исходить из того, что: - а я вас раньше здесь не видела. Когда соседи подтверждают мою принадлежность, что я здесь и работал, и был, обрабатывал эту землю. Она, видите ли, не видела.

    Утім, впевнений у своїй правоті чоловік і далі будував омріяне житло. Голова дачників рушила в наступ.

    Володимир, постраждалий:

    - Она бросалась и под лопату, и под топор, потому что там рубил кустарники. Не давала просто проводить. Вызывала милицию, и я вызывал тоже милицию.

    Та правоохоронці лише розводили руками, мовляв, це не їхня компетенція. Тоді жінка вдалася до хитрощів - викликала самооборону Майдану, буцімто, щоб захистили її від рейдерів. Боронити Володимира прибули представники Дарницької громадської варти.

    Олександр Граб, керівник Громадської варти Дарницького району м. Києва:

    - На данный момент дарницкая громадская варта приехала здесь просто поддержать охрану громадського порядка, чтобы не было не свавилля никакого, не было организовано какой-то драки и тому подобное, и не допустим, чтобы кто-то здесь чинил самосуд.

    Коли розтлумачили трьом десяткам опонентів у камуфляжі, що їх просто обдурили і ніякого рейдерства тут немає, сутичок уникли. Самооборона Майдану сіла в мікроавтобуси й поїхала геть. Такі земельні конфлікти на території цього дачного кооперативу непоодинокі. Вже два десятки містян шокувала новина, що в їхніх ділянок нові господарі. Нинішня ж керівниця кооперативу переконує - в хаосі винен її попередник.

    Раїса Юрченко, керівниця кооперативу Орхідея-3:

    - Він продавав участки наліво і направо. Нам уже всім надоїло за 24 роки, і ми вирішили його перевибрать. В кінці 2013 року продав ще 5 участків, це ті, що я знаю, даже 6. Але писав книжечки старим числом. І зараз люди самовільно захопили, скільки я не підходила, не казала: підождіть, не ведіть будівництво, давайте розберемося, вони мене ігнорують і продовжують займатись самовільним будівництвом.

    А ось місцеві мешканці твердять: саме нова керівниця хоче нагріти руки на перепродажу ділянок.

    Віталій, мешканець м. Києва:

    - С приходом нового председателя нам по какой-то причине постоянно отказывают в членстве. Говорят, мол нужно заплатить какие-то деньги. Одно, второе, третье. Постоянные проблемы с соседями. Оказывается, у нас на участках с приходом нового председателя появились по 2, по 3 человека хозяев. Люди, являющиеся власниками с 91 года своих участков, почему-то на вчерашний день и на сегодняшний день просто таковыми уже не являются.

    Тож ошуканим власникам укотре доведеться обстоювати свої права на земельні ділянки в судах.

    Олександр Храпач, Андрій Мартищенко

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.