• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • На грани жизни и смерти: новые подробности происшествия под Киевом

    Опубликовано: 2014-02-08 08:23:00

    Скоротив шлях і мало не вкоротив собі віку. На Київщині парубок ледве не загинув у крижаній воді. Від смерті його врятував старезний мобільний. Хлопець зателефонував з нього рятувальникам, коли той вже майже розрядився. Подробиці в Олени Мітясової.

    - Вийшов звідти і йшов напряму на Супоївку. Так було ближче набагато.

    Це Богдан розказує, як запізнившись на останній автобус, - повертатися додому з роботи вирішив навпростець через озеро. По кризі - до його села, каже - чотири кілометри, дорогою ж - утричі більше. Тому виламав палицю, і попри ніч пішов майже наосліп.

    Надворі морозило не перший день. Крига була міцна, каже хлопець. Та й на озері він щоранку бачив чимало рибалок. Це й додало йому впевненості.

    Богдан Фріц, мешканець села Засупоївка:

    - Я вже доходив до середини таке було як сніг замерзший - корочка така була замерзша. Як його палкою пробив ось так трошки води сантиметри два було. Далі йшов знову товстий лід.

    Кілька кроків - і він у крижаній воді. У голові, згадує чоловік, майнула тоді одна думка - він не вміє плавати.

    Богдан Фріц, мешканець села Засупоївка:

    - Я плавати не вмію, але слава Богу - Бог підняв з води. Я не відчував ні холоду, нічого - мені тепло було у воді. Я так десь хвилин п'ять пробув у воді.

    Самотужки Богдану вдалося видертися на кригу, але повзти по ній уже не міг. З кишені тоді дістав два телефони - супермодний, який вже не працював, та старенький майже розряджений - він ще тягнув. Чоловік натиснув сто один - і викликав рятувальників.

    Микола Герасименко, начальник Яготинського районного сектору ГУ ДСНС Київської області:

    - Коли рятувальники приступили до рятування, шукали його по озеру, то Богдан чув їх, а ми Богдана не могли почути, тому що вітер був в протилежну сторону і врятувало те, що він помахав мобільним телефоном.

    На кригу пішов начальник караулу Роман Сердюк. Та за кілька метрів від постраждалого провалився під кригу й сам. Рахунок йшов на хвилини. Вже по воді, каже Роман - дістався чоловіка і витяг його на берег.

    Роман Сердюк, начальник караулу державної рятувальної частини у м. Яготин:

    - Вся одежа в нього була мокра, замерзший був, він навіть зігнутися сам не міг.

    Богдан зараз із посмішкою згадує свою пригоду. І завдячує долі, що не залишила його двох маленьких дітей - без батька. Тепер й сам хоче вивчитися на рятувальника, щоб допомагати людям.

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.