• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве массово распродают радиоактивные товары

    Опубликовано: 2013-11-21 07:23:00
    Нещодавно в Києві викрили склад труб, привезених із зони відчуження, і це можливо лише перша велика знахідка. Із зараженої зони в столицю часто потрапляє заражений метал, деревина, риба і дичина. Однак, дозиметри на КПП їх просто не бачать. На думку експертів, необхідно посилення контролю, а також створення нової служби з нагляду. Є підозри, що прямо зі станції могли доставлятися не тільки труби. Працівники ЧАЕС стверджують, що на даний момент будується новий саркофаг, не виключено, що заражене устаткування вивозиться, адже маючи певні зв'язки, можна вивезти все, що завгодно.
     
    Певна частина зароблених грошей йде тим людям, які допомагають у цьому, в тому числі і дозиметрист, якщо провозять безпосередньо через відкрите КПП. Однак офіційно прес-служба ЧАЕС спростувала можливість такої ситуації, заявивши, що все обладнання має інвентарний номер, який щороку оновлюється.
     
    Деревина, риба, ягоди, м’ясо — ось чим ще можна поживитися в зараженій зоні. Олег Бондаренко, член Національної комісії з радіаційного захисту населення, поділився інформацією, щодо вивезеної продукції . На його думку, цей бізнес досить вигідний, так як в зоні відчуження просто величезна кількість метала, плюс до того, все, що там знаходиться, нічого не варто через відчуженості. Але перевізши і продавши, можна отримати надприбутки, що й роблять приватники, які легально співпрацюють з державою. За словами працівників зони, деякі вдаються до перевезення зараженого металу під шаром чистого, при цьому вони змовляються з дозиметристами на КПП.
     
    При цьому, перевірити на КПП це неможливо, так як чистий метал виступає в такому разі екраном. Ще одним ходовим товаром є ліс. Прямо з цеху з переробки деревини, який знаходиться біля залізничної станції «Вільча» у зоні відчуження, вагонами возиться ліс без жодного контролю . Дерево може бути хорошим прикриттям, під яким можна багато чого відвезти. На думку Олега Бондаренка, необхідно створити мобільні підрозділи, завданням яких буде перевірка, плюс необхідно посилення контролю. Риболовля, полювання, збір грибів та ягід — це невеликий бізнес, представників якого періодично затримує міліція.
     
    Киянам не дають гарантій з приводу того, які ягоди чи гриби вони купили або ж покуштували в кафе. На думку експертів, заражений метал та інша продукція дуже небезпечні для здоров’я. Вони є бомбою уповільненої дії, поступово викликаючи серцеві захворювання, різні мутації клітин, а також онкологічні захворювання.
     
    Источник e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.