• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Киеве в октябре массово скупали дорогие квартиры

    Опубликовано: 2013-11-05 03:33:29

    За жовтень продажі елітної нерухомості в Києві (вартістю від 2,4 млн. грн) зросли в 2,5 рази, повідомили в аналітичному центрі агентства нерухомості Park Lane. Загальний обсяг угод у сегменті за підсумками місяця склав 86 млн. 176 тис. грн.
    В агентстві уточнили, що левова частка угод у жовтні припала на квартири – 77,8% продажів, будинки склали лише 22,2% у загальній структурі. Покупки здійснювалися в ціновому діапазоні від 3,2 млн. грн. до 4,4 млн. грн. Дорожче 4,4 млн. грн. нерухомість не продавалася.
    Популярними адресами в жовтні були: вул. Круглоуніверситетська, 3/5; Хрещатик, 13/2; Московська, 46/2; Щорса, 32; Інститутська, 18; Драгомирова, 11; Б. Хмельницького, 41.

     
    Експерти пояснюють зростання продажів дорогої нерухомості переважно відкладеним попитом. «У другому півріччі поточного року активність на ринку нерухомості розподіляється досить нерівномірно. Це пов’язано з законодавчими та процедурними нововведеннями, обмеженням суми готівкових розрахунків (введення обмеження готівкових розрахунків на рівні 150 тис. грн.) і зміни умов оцінки (обов’язкова оцінка з 1 листопада). Липень-серпень у нас були гіперактивними, незважаючи на розпал сезону відпусток. На їх фоні, вересень став місяцем «видиху», коли учасники ринку освоювалися в нових умовах, очікували вигідних пропозицій від банків. Жовтень повертає ринок до звичних показників», – прокоментувала ситуацію гендиректор АН Park Lane Галина Мельникова.

     
    З нею згодна і директор KVV Development Ярослава Чапко, яка також згадала і про валютний фактор. «Вересень дав падіння, поки був відпрацьований новий механізм оформлення угод, тому в жовтні просто були проведені відкладені продажі. Взагалі ж скажу, що зараз ринок злегка підстьобують і девальваційні очікування. До Нового року всі, хто збирався купити житло (і у кого є гривневі заощадження), постараються це зробити. Але навряд чи це буде елітний сектор, швидше за все, люди будуть намагатися поліпшити свої житлові умови», – зазначила вона.

     

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.