• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Массовые вызовы «скорой» в киевский метрополитен

    Опубликовано: 2013-10-31 08:43:00
    Киянам все частіше стає погано в підземці. Пасажири непритомніють і на станціях їм викликають швидку. Про це пише "Комсомольська Правда в Україні". - Їхала від станції "Академмістечко" з пересадкою до станції "Хрещатик", і у вагоні мене буквально захитало. Все попливло перед очима, стало важко дихати. Довелося пробиватися крізь натовп, щоб вийти з підземки. Там вже віддихалась і посиділа з півгодини , перш ніж змогла йти далі, - розповіла студентка Юлія.
     
    І подібних скарг - десятки на місяць, кажуть медики. Основна причина духоти всередині вагона - застаріла вентиляція. У старих вагонах (1960-1970 - х років), яких у підземці близько 60%, отвори для надходження свіжого повітря не розраховані на ту кількість пасажирів, яка зараз втрамбовується в години пік. У метрополітені це визнають і радять відкривати кватирки.
     
    - Фахівці підприємства вже вивчали питання поліпшення вентиляції у вагонах, але конструкція кузова не передбачає можливості регулювання кількості повітря, що подається в салон, або його охолодження шляхом встановлення кондиціонерів. Так що, на жаль, удосконалити таку вентиляцію неможливо. Для поліпшення припливу повітря пасажири можуть самостійно відкривати бічні кватирки вікон вагонів, - порадив начальник Київського метрополітену Володимир Федоренко.
     
    Не менш душно в години пік і на платформах, і у вестибюлях деяких станцій. Зокрема, найчастіше скаржаться на сперте повітря на "Хрещатику", "Майдані Незалежності", "Палаці спорту" і на "Золотих воротах".
     
    Источник e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.