• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • 15 млн на строительство метро возьмут из карманов киевлян

    Опубликовано: 2013-10-17 01:04:50

    Київська міська рада на засіданні 23 жовтня розгляне питання про надання дозволу на залучення кредиту в розмірі 500 млн гривень для будівництва лінії метрополітену від станції "Виставковий центр " до Одеської площі.
    Про це повідомив депутат Київради Андрій Странніков. Як йдеться в повідомленні, відповідний проект рішення погодила бюджетна комісія Київради.
    На його думку, столична влада зробила перший крок до подорожчання проїзду в Київському метрополітені.
    "За це будівництво, фактично, заплатять кияни зі своїх кишень, оскільки пунктом другим цього проекту рішення сказано, що повертати борг буде метрополітен з власних коштів, які врахує в тарифі на перевезення", - підкреслив Странніков.
    Він зазначив, що державні гарантії зможуть набути чинності, тільки якщо метрополітен не сплатить борг протягом п'яти років.
    "Тобто, протягом наступних п'яти років метрополітен буде робити все можливе, щоб за рахунок тарифів на перевезення повернути Укрексімбанку 500 млн гривень "плюс" 10% річних", - пояснив депутат.
    "Державні гарантії - це річ ефемерна: варто тільки подивитися, як державна влада ставиться до міському бюджету, щорічно вилучаючи його левову частку до держбюджету. Так само і тут: замість виділення субвенції на будівництво метро держава, фактично, вішає півмільярдний борг на плечі киян", - підкреслив Странніков.

     

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.