• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Еще одну жемчужину Киева могут просто не успеть спасти

    Опубликовано: 2013-08-26 22:54:12

    Нереальна садиба знаменитого художника Мурашка в Києві : у житті вона є, а за документами – ні. Тому її згорілий дах нікому ремонтувати.

    Для того, щоби пам’ятку восени не змило дощами, її захисник Олександр Глухов просив зустрічі з головою міської адміністрації. Відповідь звідти приголомшила.

    «Ні слова про зустріч. Натомість у цьому листі повідомляється всі ці факти, про які ми всі знаємо, про будинки, які судами повернуті», – каже громадський захисник пам’яток Олександр Глухов.

    Олександр Глухов – саме та людина, яка змусила владу через суд забрати у приватного власника чотири пам’ятки культури. Серед яких і дім Мурашка. Суд виграли 15 місяців тому. Але влада досі не взяла будівлі на баланс.

    За законом пам’ятки має захищати 298-ма стаття кримінального кодексу. За їх руйнацією та пошкодження – штрафи або від трьох до п’яти років в’язниці.

    Скільки таких покараних, з’ясував адвокат Олександр Дядюк. За три роки в Києві порушили 14 справ – відповіли на його запит з міліції. А на лаву підсудних сів лише один.

    З такою статистикою, каже адвокат, захисникам старовини є чим перейматися. Справу стосовно понівечених будинків за 100 метрів від Майдану Незалежності, міліція ще розслідує. Тим часом руйнування триває.

    Голова КМДА Олександр Попов, до якого так і не потрапив захисник пам’яток Глухов, обіцяє будівлю на баланс таки взяти, хоча тут усе і заплутано.

    «По садибі Мурашка, там є певні правові моменти, юридичні моменти, до цього часу не завершений спір з цього приводу. І для того, щоб пройти етап, він непростий, ви знаєте, що швидко справи і в судах не розглядаються», – говорить голова КМДА Олександр Попов.

     

    Источник

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.