• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Експерт: «Мертва» стабільність гривні свідчить про слабкість української економіки

    Опубликовано: 2005-08-23 14:44:00

    На сьогоднішній день нормальним курсом гривні до долара США є 5,00-5,05 грн./$1. Так в інтерв‘ю газеті «Факти» прокоментував нещодавні заяви про черговий курсовий стрибок гривні начальник відділу випуску фінансових інструментів «Укрсоцбанку» Ерік Найман. За його словами, курс у 4,80 грн./$1, який активно прогнозується останнім часом в українських ЗМІ, був минулого року розрахований як оптимальний для національної валюти, однак сьогодні ці розрахунки вже неактуальні. «Нинішнього року у країні відбулася доволі велика інфляція, і на сьогоднішній день нормальний курс – 5,00-5,05 грн./$1», - сказав Е.Найман.

    За словами банківського експерта, сьогодні велику проблему становить надмірна зарегульованість валютного ринку. «Валютний ринок в Україні настільки зарегульований, що за відсутності Нацбанку і ринку взагалі ніякого немає. В цих умовах можна отримати будь-який курс – хоч 2 гривні за долар», - зазначає Е.Найман. За його прогнозами, в разі лібералізації валютного ринку курсові стрибки в межах 5% стануть звичними для України, і така ситуація є нормальною.

    «Якщо ринок валюти буде вільним, то курс гривні почне весь час коливатися. Протягом місяця курс може бути 5 грн./$1, потім 4,8, а потім – 5,25. І у цьому немає нічого страшного. Так відбувається у всьому світі», - каже Е.Найман. Він також зазначив, що «мертва» курсова стабілізація гривні, що спостерігається останнім часом по відношенню до долара, характерна тільки для дуже слабких економік.

    Ист. hotline.net.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.