• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Юлія Тимошенко доручила Міністерству фінансів та „Ощадбанку” максимально спростити схему відшкодування знецінених заощаджень громадян шляхом погашення боргів за житлово-комунальні послуги

    Опубликовано: 2005-08-22 09:46:00

    Міністерство фінансів та „Ощадбанк” мають протягом трьох днів доопрацювати підготовлену схему відшкодування знецінених заощаджень громадян шляхом погашення боргів за житлово-комунальні послуги. Про це керівник Уряду Юлія Тимошенко заявила під час наради з проблемних питань, пов’язаних з розрахунками з погашення зобов’язань держави за знеціненими грошовими заощадженнями громадян в установах Ощадного банку колишнього СРСР шляхом погашення заборгованості за житлово-комунальні послуги. "Я доручаю Мінфіну разом із Ощадбанком до вівторка доопрацювати механізм відшкодування. Спростіть для людини процедуру, щоб вона не була учасником бюрократичного процесу", - підкреслила Прем’єр-міністр.

    Під час наради виконуючий обов’язки глави правління ВАТ "Ощадбанк" Олександр Морозов повідомив, що згідно з існуючою схемою, громадянин, який має борги по житлово-комунальних послугах і який мав кошти на рахунку Ощадбанку СРСР станом на 1 січня 1992 року, звертається до ЖЕКів за довідкою про обсяги своєї заборгованості. Отримавши цю довідку, громадянин повинен до 15 листопада звернутися до відділення Ощадбанку з тим, щоб відповідну суму списали з його рахунку. На відповідні суми людина отримає розрахункові чеки, які потім передає до підприємств житлово-комунального господарства. При цьому передбачається, що сума заборгованості може бути переведена на іншого громадянина на підставі особистої заяви власника колишнього рахунку в Ощадбанку СРСР.

    Юлія Тимошенко вимагає від розробників схеми максимально спростити систему з тим, щоб людина мала лише писати заяву в Ощадбанк, а все інше робили посадовці. "Кожна структура ЖКГ має списки, хто і скільки заборгував. Чому б не зробити все в автоматичному режимі, від людини - потребувати одну заяву, а рештою щоб займалися чиновники, щоб людина не бігала і не збирала по півроку довідки", - зазначила Прем’єр-міністр, запропонувавши передавати в електронному вигляді базу даних від підприємств ЖКГ в Ощадбанк.

    Пiд час наради Прем’єр-міністр також доручила облдержадмiнiстрацiям i структурам, вiдповiдальним за проведення взаємозалiкiв iз заборгованостi за послуги ЖКГ, робити щомiсячнi звiти для Уряду з балансом iз заборгованостi i заощаджень. Вона також висловила думку, що всi розрахунки необхiдно провести до 1 грудня 2005 року, "оскiльки у груднi ми повиннi вiдобразити це в бюджетi 2006 року". При цьому Юлія Тимошенко нагадала, що нинi iз заявами щодо погашення заборгованостi люди можуть звертатися до 15 листопада, запропонувавши продовжити цей термiн до 15 грудня з можливою пролонгацiєю в разi необхiдностi.

    За дорученням глави Уряду в електронних та друкованих ЗМІ найближчим часом з’являться рекламні матеріали, що роз'яснюватимуть населенню процедуру взаємозаліків.

    Завершуючи нараду, Ю.Тимошенко зазначила, що аналогiчне засiдання вiдбудеться через два тижнi. "Ми зберемося, щоб відкоригувати i вiдшлiфувати нашу роботу", - сказала Прем'єр-міністр.

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.