• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У львовских студентов отберут общежития

    Опубликовано: 2013-03-17 02:10:44
    У Львівській області до 2016 року необхідно передати з державної у комунальну власність 59 гуртожитків.
    Так, в 2013 році в області  планується передати 17 гуртожитків, в 2014 році – 20, в 2015-му – 14 гуртожитків, – про це повідомив директор ЖКГ, розвитку інфраструктури та ПЕК облдержадміністрації Ігор Цейтлін.
    За його словами, Законом передбачено затвердження програми передачі у власність територіальних громад гуртожитків та залучення ресурсів державного бюджету, інших джерел фінансування, матеріально-технічних і трудових ресурсів територіальних громад та суб’єктів господарювання, у власності, управлінні або повному господарському віданні яких перебувають гуртожитки.
    «Передача гуртожитків у власність територіальних громад здійснюється шляхом впровадження державної програми – законодавчого акта прямої дії, який не потребує прийняття низки підзаконних актів щодо механізмів її реалізації.
    Фінансування програми буде здійснюватися за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів, а також інших джерел фінансування», – зазначив І.Цейтлін.
    Він також додав,  що держава виділяє місцевим бюджетам кошти на заходи, пов’язані з прийняттям у комунальну власність гуртожитків, а саме: на виготовлення необхідної технічної документації, проведення капітального ремонту (дахів, внутрішньобудинкових мереж тепло-, водопостачання, водовідведення, електромереж та ліфтів).
    «Органи місцевого самоврядування на підставі проектної документації та опосередкованої вартості робіт у регіоні розраховують необхідні обсяги фінансування.
    Місцеві програми враховують вартість капітального ремонту гуртожитків на підставі опосередкованої вартості робіт у даному регіоні, розраховану регіональними підрозділами Державного науково-дослідного і проектно-вишукувального інституту “НДІпроектреконструкція”, – розповів І.Цейтлін.
    В результаті виконання програми у власність територіальних громад планується передати 59 гуртожитків, загальною площею понад 100,0 тис. кв.метрів.
    Загальний обсяг фінансування, передбачений за проектом регіональної програми, становить 60,0 млн грн, з них з державного бюджету – 30,0 млн грн, з місцевих бюджетів та інших джерел фінансування – 30, млн грн.
     
    Источник http://lvivexpres.com e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.