• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Інвестори образилися на український уряд

    Опубликовано: 2005-08-15 12:22:00

    До 30 серпня поточного року Кабінет Міністрів України повинен розробити законопроект, який буде направлений на стимулювання роботи інвесторів. Незабаром документ передадуть до розгляду у Верховну Раду як невідкладний. 

    Про це днями, після проведення першого засідання робочої групи з питань вивчення діяльності спеціальних економічних зон та територій пріоритетного розвитку, яку створили за дорученням Президента України Віктора Ющенка, повідомив перший віце-Прем’єр-міністр України Анатолій Кінах. 

    За словами Анатолія Кириловича, у законопроекті будуть зазначені умови митного режиму та системи оподаткування обладнання, насамперед того, яке не виготовляється в Україні. 

    „В цілому, я дуже задоволений тим, що ми поступово завершуємо дуже неефективну і неконструктивну дискусію з приводу одностороннього скасування умов діяльності інвесторів. Вважаю, що ми вийшли на конкретний напрямок прийняття тих рішень,  котрі дадуть  можливість відновити рівень довіри до України у інвесторів і створять умови безпеки бізнесу, захисту прав власника  і інвестора”, - сказав перший віце-прем’єр міністр. 

    Окрім цього, до 30 серпня поточного року влада має намір провести глибоку інвентаризацію інвестиційних проектів України, припинити діяльність тих інвесторів, котрі не виконують свої зобов’язання чи працюють із порушеннями, і дати змогу завершити свої проекти тим інвесторам, які „грають” за правилами. 

    „На основі спільних зусиль представників обласних адміністрацій, адміністрації вільних економічних зон, фінансово-промислового та економічного блоку уряду протягом 10 днів ми перевіримо прозорість роботи усіх інвесторів. Наш девіз – не зашкодити чесному інвестору, а тому перевіряти ми будемо прозоро і незаангажовано”, - підкреслив Кінах. 

    Анатолій Кінах зазначив, що на сьогодні у Харківській області працює 67 інвестиційних проектів, за даними обласної адміністрації 6 із них не виконують своїх зобов’язань, 30— вимагають додаткової перевірки і 30 працюють без порушень конституційних норм. 

    Як відомо, у засіданні першої робочої групи взяли участь не лише представники уряду, але й керівники крупних корпорацій, які інвестували в Україну. Так, за словами Анатолія Кириловича із-за непослідовних дій уряду одна з найбільших компаній світу „Yazaki Corporation” офіційно повідомила про можливість зупинки інвестиційного проекту на території України. Пов’язане таке рішення не лише із тим, що компанія зазнала фінансових втрат у зв’язку із відміною пільг, але й тому, що корпорацію прирівняли до м’ясних контрабандистів, а це негативно вплинуло на імідж компанії. „За два наступних роки компанія планувала збільшити обсяги виробництва в Україні до 150 мільйонів гривень, утім сьогодні,  перед країною,  є реальна загроза втратити ці інвестиції”, - зазначив Анатолій Кінах.  

     За словами першого віце-прем’єр міністра, на одного мешканця України сьогодні припадає трохи більше 100 доларів прямих іноземних інвестицій, в той час як в Угорщині приміром, цей показник сягає більше 4 тисяч доларів. 

    „Враховуючи те, що ми рухаємося у напрямку ЄС і СОТ, нам необхідно піклуватися про інвестиційний клімат та конкурентноздатність виготовленої на нашій території продукції, а тому ми маємо якнайшвидше переглянути умови праці інвесторів на території України”, -  сказав Анатолій Кінах. 

    Анна Ковальова  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.