• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України

    Опубликовано: 2005-08-10 14:37:00

    З метою узгодження змін у правовому полі, яке регулює відносини в сфері обігу алкоголю і тютюну, а також для приведення переліку органів ліцензування роздрібної торгівлі у відповідність до вимог статті 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95-ВР “Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів”, Державна податкова адміністрація України розробила проект постанови Кабінету Міністрів України “Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України”.

    Проект постанови та аналіз регуляторного впливу цього акту  розміщено на сайтах Державної податкової адміністрації України (www.sta.gov.ua) в розділі «Проекти нормативно - правових актів) та Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України (www.business-rada.kmu.org.ua). Проектом постанови   пропонується внести  зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 7 серпня 2001 року №940 “Про заходи щодо посилення державного контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та справлянням акцизного збору” та до Переліку органів ліцензування, затвердженого постановою  Кабінету    Міністрів України  від 14 листопада 2000 року №1698 “Про затвердження переліку органів ліцензування”.  Це забезпечить виконання вимог статті 15 Закону України  від 19 грудня 1995 року №481/95-ВР в частині видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами органами виконавчої влади, уповноваженими Кабінетом Міністрів України в містах, районах, районах у містах Києві та Севастополі за місцем торгівлі суб'єкта підприємницької діяльності. 

     Нагадаємо, що ліцензування діяльності, пов’язаної з роздрібною торгівлею алкогольною та тютюновою продукцією, зараз здійснюється територіальними підрозділами регіональних управлінь Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів у містах, районах, районах у мм. Києві та Севастополі за місцем торгівлі суб'єкта підприємницької діяльності. 

    Прийняття постанови врегулює питання щодо видачі ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами за місцем здійснення торгівлі суб’єктами підприємницької діяльності, сприятиме захисту інтересів держави у сфері обігу алкоголю і тютюну та забезпечить реалізацію єдиної державної політики у сфері ліцензування даного виду господарської діяльності. Також це сприятиме вирішенню проблемних питань, які виникають у процесі ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами, створить принципово новий правовий простір для легальної діяльності учасників ринку, цивілізованих стосунків між товаровиробниками,  державою і споживачами.

    Пропозиції та зауваження до проекту постанови Кабінету Міністрів України „Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України” від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються на поштову адресу розробника: 04655 МСП, м. Київ-53, Львівська пл.8, ДПА України, Департамент з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів, та електронну – ygoverdovskaya@sta.gov.ua.

    Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ,          вул. Грушевського, 12/2 й електронну – business-rada@kmu.gov.ua, та на адресу Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва: поштову – 01011, м. Київ, Арсенальна, 9/11 й електронну – press@dkrp.gov.ua.  Строк, протягом якого приймаються зауваження та пропозиції, становить 1 місяць з дати оприлюднення проекту постанови.

    Управління інформаційної політики Державної  податкової  адміністрації  України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.