• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Фінансування дорожньої галузі потребує змін

    Опубликовано: 2005-07-27 16:22:00

    За минулі роки в Україні вже накопичився значний недоремонт доріг в порівнянні з науково-обгрунтованими нормативними обсягами. Фактично вся мережа доріг України підходить до межі своєї довговічності, що при відсутності фінансування приведе до катастрофічних наслідків для економіки в цілому.

    Обсяг коштів необхідних Державній автомобільній службі України на будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування в 2005 році складає 11.337 млн. грн. В той же час Законом України “Про Державний бюджет України на 2005 рік Укравтодору передбачено лише 3.605 млн. грн., що становить 32% науково обґрунтованої щорічної потреби.

    При цьому 324,87 млн. грн. Укравтодор повинен спрямувати на фінансування доріг комунальної власності, які не відносяться до сфери управління Укравтодору.

    З метою покращення стану дорожньої мережі і прискорення її розвитку, Укравтодором підготовлені пропозиції щодо коштів, які спрямовуються до спеціального фонду Державного бюджету України з джерел, визначених Законом України "Про джерела фінансування дорожнього господарства України". У разі врахування їх в проекті Закону України “Про Державний бюджет України на 2006 рік” обсяг видатків на розвиток мережі і утримання автомобільних доріг загального користування може бути збільшений до 6.712,5 млн.грн., а рівень забезпечення фінансової потреби дорожньої галузі зросте з 32 до 60 відсотків.

    Прес-служба Укравтодору

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.