• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Збройни сили України поповнилися танками Т-65БМ “Булат”

    Опубликовано: 2005-07-26 11:48:00

    Проект глибокої модернізації вітчизняного основного бойового танку Т-64, в результаті чого його тактико-технічні характеристики та бойові можливості були доведені до рівня найсучасніших світових вимог, був розроблений фахівцями Казенного підприємства “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені Морозова”. А безпосереднє виготовлення 17 бойових машин, новітня модифікація яких отримала назву Т-65БМ “Булат”, було здійснено у рамках державного замовлення Міністерства оборони України Державним підприємством “Завод імені Малишева”.

    Минулого тижня першу партію модернізованих танків, що незабаром поповнять бойовий склад Збройних Сил, прийняв у харківських танкобудівельників заступник Міністра оборони України В’ячеслав Кредісов.

    Як він зазначив, контракт на виконання цих робіт з Державним підприємством “Завод імені Малишева” військове відомство підписало влітку 2004 року, і на сьогодні його умови з обох сторін виконані.

    У свою чергу, голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков, який також взяв участь у заході, та генеральний директор заводу ім. Малишева Геннадій Гриценко висловили упевненість, що держава, Міноборони, зокрема, незважаючи на наявні економічні труднощі, значно активізують свою співпрацю з харківськими танкобудівельниками.

    Слід відзначити, що у рамках реформування Збройних Сил України, оптимізації їхньої структури та зменшення чисельності, введення до бойового складу 17 нових танків не призведе до збільшення загальної чисельності бойових машин в армії, але підвищить якісні показники ударної сили Сухопутних військ. Одночасно з цим постійно відбувається процес виведення з бойового складу значно більшої кількості застарілих та небоєздатних машин.

    Довідка. Танк Т-64БМ “Булат” може успішно конкурувати із сучасними бронемашинами. Модернізація проводиться у трьох основних напрямах: рухливість (модернізація силового відділення), захист (зниження уразливості від сучасних протитанкових засобів), вогнева потужність (модернізація озброєння і комплексу керування вогнем з метою підвищення ефективності вогню). Для підвищення рухливості в моторно-трансмісійному відділенні встановлюється силова установка більшої потужності. Для цього використано двигун 5ТДФМ потужністю 850 к.с., що є форсованою модифікацією двигуна 5ТДФ збільшеної потужності. Комплекс керування вогнем (ККВ) танка ”Булат” перевищує за своїми характеристиками ККВ танка Т-80У. Це досягається за рахунок установки таких приладів, комплексів і систем, як приціл навідника 1Г46М, нічний комплекс навідника ТО1-КО1ЕR, танковий балістичний обчислювач 1В528-1, окремі прилади і блоки стабілізатора основного озброєння 2Е42М, прицільно-спостережний комплекс ПСК-4СR, приціл зенітної установки ПЗУ-7, система управління ЗУ 1ЕЦ29М, комплекс керованого озброєння ТАКО-621. Підвищення рівня захищеності забезпечується шляхом установки комплекту додаткового захисту на корпус і башту танка. Комплект призначений для значного підвищення рівня захисту танка від кумулятивних і кінетичних засобів ураження при мінімально можливому збільшенні маси танка. Комплект додаткового захисту складається з пасивного (накладного) броньового захисту і вбудованого динамічного захисту. Останній складається з носового модуля і бортових екранів, встановлених на корпусі танка, а також модульних секцій, розміщених по зовнішньому периметру лобових і бортових дільниць башти і контейнерів на даху башти. Всередині кожної секції ВДЗ, а також в контейнерах на даху башти встановлено елементи динамічного захисту.

    Прес-служба МО України

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.