• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Держбуд пропонує збільшити обсяги будівництва житла економ-класу

    Опубликовано: 2005-07-22 09:48:00

    Державний комітет України з будівництва та архітектури підготував пропозиції щодо збільшення обсягів будівництва житла економ-класу для середнього прошарку населення, повідомив на засіданні розширеної колегії відомства перший заступник голови Держбуду Анатолій Беркута.

    За його словами, хоч обсяги житлового будівництва у першому кварталі зросли на 17,7%, це недостатньо для розв'язання житлової проблеми. Держбуд пропонує чверть вартості будівництва такого житла фінансувати з державного бюджету, а на решту - надавати кредит з погашенням відсотків за рахунок держави.

    Окрім того, відомство вважає за доцільне шляхом залучення інвестицій активізувати реконструкцію застарілого житлового фонду. Наразі відновлено лише 23 будинки.

    Нарощуванню житлового будівництва сприятиме й робота зі спрощення дозвільної системи та державної експертизи в будівництві, підвищення якості та скорочення термінів робіт, зазначив перший заступник керівника відомства. Зокрема, підготовлено проект Закону "Про комплексну реконструкцію кварталів (мікрорайонів)", пропозиції про зміни до законів про планування і забудову територій; про архітектурну діяльність.

    А ось будівництво висотних багатоповерхівок (понад 25 поверхів, або 73,5 м) Держкомітет пропонує призупинити, добудувавши ті, що вже зводяться. Будівництво кожного такого будинку наразі розглядається як експериментальне, оскільки немає відповідної законодавчої бази.

    Урядовий портал

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.