• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • «Дитяча смертність залишається болючою проблемою і потребує особливої уваги з боку держави» - В.Вечерко

    Опубликовано: 2010-06-01 18:01:55

    Держава повинна більше уваги приділяти впровадженню системи сучасних перинатальних технологій. Про це сьогодні заявив Народний депутат України, Член-кореспондент Академії медичних наук України - Володимир Вечерко.

    «На жаль, сьогодні дитяча смертність залишається болючою проблемою держави. І хоча в Україні показник малюкової смертності у минулому році становив 9,3 на 1000 новонароджених, проти 10,36 у 2008 році, ця цифра залишається занадто високою у порівнянні із показниками у країнах ЄС, де він становить 3,8-5,2», - наголошує депутат.

    За словами парламентарія, дитяча смертність - один з тих демографічних показників, які найбільш об'єктивно та наглядно відображають загальний рівень соціального розвитку країни, стан здоров'я населення та рівень розвитку охорони здоров'я в цілому.

    «Складне положення зі смертністю новонароджених в країні багато в чому пов'язане зі станом здоров'я жінок репродуктивного віку. Практично у 50% випадків вагітність супроводжують різні види патології: анемія, хронічний пієлонефрит, серцево-судинні захворювання. Статистика свідчить, що за останнє десятиріччя кількість пологів, ускладнених зазначеними захворюваннями, зросла в кілька разів», - констатує Вечерко.

    Крім того, він відзначає, що часто причиною смерті дітей в ранньому віці стає відсутність дитячої хірургічної допомоги в периферії, брак фахівців, а також спеціального медичного транспорту та обладнання.

    «Такий стан речей потребує впровадження новітніх перинатальних технологій, і це має стати завданням номер один для МОЗ. Більше уваги потрібно приділяти профілактичним заходам, переоснащенню пологових будинків та дитячих клінік, вакцинації та фаховій підготовці медперсоналу», - зазначає депутат.
     
    Підсумовуючи Вечерко зауважив, що обов’язком Парламенту в цьому напрямку є розробка, прийняття і реалізація законодавчих актів в галузі охорони здоров'я дітей.

    Прес-служба депутата
    +380508000167

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.