• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Європа збiльшила квоти на iмпорт української металопродукцiї у цьому роцi

    Опубликовано: 2005-06-14 13:23:32
    Європа збiльшила квоти на iмпорт української металопродукцiї у цьому роцi - iз семисот трьох тисяч тонн до дев'ятисот вiсiмдесяти тисяч.

    Угоду парафiювали у Брюсселi уряд України та Європейський Союз. За домовленiстю у наступному роцi квоту збiльшать до мiльйона чотирьох тисяч тонн. А окреме положення угоди передбачає збiльшення обсягiв поставок металопродукцiї ще на триста тисяч тонн, якщо Україна вiдмiнить експортне мито на металобрухт.

    Результат переговорiв з Єврокомiсiєю, що тривали бiльш нiж пiвроку, в самiй Українi сприймають по рiзному. Збiльшення квоти - це компенсацiя Українi пiсля розширення Європейського Союзу минулого року. Тобто, мова йде про можливість українських меткомбiнатiв вийти на обсяги поставок в європейськi країни на рівень дві тисячі третього року. Але враховуючи темпи нинiшнiх поставок наших компанiй до ЄС у рамках попередньої квоти - схоже, можливостей в українців не так багато.

    Вiктор Тарнавський, головний редактор журналу "Метал Бюлетень. Україна": "Чего-то там добиться будет довольно сложно. Европейский рынок сегодня затоварен металлопродукцией. Многие компании там наоборот снижают свой уровень производства".

    Мiж тим експерти називають позитивними для України додатки до угоди. По-перше, можливiсть позаквотових поставок на металосервiснi склади українських компанiй в Європi. А ще, виведення за рамки угоди поставок суднобудiвного листа, в якому нинi зацiкавленi європейськi корабели.

    Володимир Терещенко, виконавчий директор Української асоцiацiї пiдприємств чорної металургiї: "И общие объемы могли бы достигать существенных величин. Примерно 700-800 тысяч тонн можно было бы поставлять в Европу".

    Водночас, пiдписана ЄС угода, - кажуть експерти, - це можливiсть для стратегiчного планування українських метзаводiв. На осiнь прогнозується збiльшення попиту та цiни на металопрокат у країнах Балтики та Схiдної Європи. Але й конкуренцiя теж там буде зростати.

    Инф. Подробности-ТВ e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.