• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Зупинка Макіївського металургійного комбінату - свідомий бойкот?

    Опубликовано: 2005-06-07 18:04:06
    Офіційною причиною того, що одне з найбільших підприємств України - Макіївський металургійний комбінат імені Кірова - призупинив свою роботу, називають потребу в капітальному ремонті підприємства. Утім деякі експерти розцінюють це як свідомий бойкот, повідомляє Німецька хвиля.

    На комбінаті імені Кірова працює 9 тисяч працівників і виготовляється близько двох десятків найменувань металопродуції. У прес-службі ММК повідомили, що офіційна причина зупинки – потреба в ремонті заводу, спорудженого у 1899 році.

    Деякі фахівці не виключають можливості свідомого бойкоту. Мовляв, керівники підприємства були вимушені зупинити домни, оскільки виробництво стало нерентабельним. "Металобрухт нині коштує на 10 копійок дешевше, ніж готова металопродукція", - пояснив працівник, який не захотів називатися. Тобто, на думку колективу, у цьому винні, по-перше, зміцнення гривні і, відповідно, подорожчання українського експорту, який раніше вважався демпінговим, а по-друге, зростання транспортних витрат через подорожчання бензину.

    Аналогічно до ММК, зупинку двох домн планує комбінат імені Ілліча, що у Маріуполі. Обласна державна адміністрація відмовляється коментувати стан справ у регіональній металургії. Очікується, що прем'єр-міністр Юлія Тимошенко відвідає Донеччину наступної п'ятниці, після чого відбудеться візит сюди президента Віктора Ющенка.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія» e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.