• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна готова переглянути візовий режим із Туреччиною

    Опубликовано: 2005-06-06 18:43:01
    Про це сказав в Києві Президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю турецьким журналістам.

    Президент нагадав, що на даному етапі Україна "серйозно переглядає свою візову політику в бік її лібералізації" й вже скасувала візовий режим для громадян країн-членів Євросоюзу. Віктор Ющенко зазначив, що зараз Україна розглядає можливість прийняття аналогічного рішення стосовно ряду інших держав, які не входять до ЄС.

    “Ми готові серйозно переглянути візовий режим, у тому числі й з Туреччиною", – сказав Президент, додавши, що йдеться як про строки, на які видаються візи, так і про плату за їх отримання.

    Водночас Віктор Ющенко підкреслив, що лібералізуючи візову політику, Україна має забезпечити безпеку своїх національних кордонів. "Безумовно, паралельно ми повинні дати відповідь, як формувати безпеку з таких питань, як міжнародний тероризм, обіг наркотиків, торгівля людьми. Тому я з нетерпінням чекаю дискусії з турецькою стороною стосовно взаємної лібералізації візового режиму", – зазначив Президент України.

    Віктор Ющенко підкреслив, що в цьому питанні "Україна останньою не буде". Глава Української держави також наголосив, що протягом останніх 2–2,5 місяца Україна серйозно лібералізувала свою тарифну політику, переглянувши митні тарифи у бік їх зменшення. "Я думаю, це також значною мірою нормалізує процедури, в тому числі й догляду, який здійснювали прикордонні та митні служби", – сказав Віктор Ющенко, нагадавши, що зараз Україна наводить порядок у роботі цих служб.

    Инф. Урядовий портал e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.