• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна - рівноправний учасник "Європи знань"

    Опубликовано: 2005-06-06 10:54:27
    19 травня 2005 року в норвезькому місті Берген представники міністерства освіти і науки України зустрілися з міністрами освіти європейських країн на комюніке, присвячене Болонському процесу. На цій Конференції міністрів освіти було підписано документи про приєднання України до Болонського процесу, що дало право Україні стати рівноправним учасником розбудови загальноєвропейського простору вищої освіти до 2010 року, створення так званої "Європи знань" і приведення освітніх систем різних краї до єдиного стандарту.

    Участь України в Болонському процесі розширює перспективи розвитку національної системи освіти. Зокрема, нового імпульсу отримає питання освіти впродовж всього життя.

    Завдяки впровадженню кредитно-модульної системи у навчальний процес студенти вищих навчальних закладів матимуть можливість продовжувати навчання у будь-якому європейському університеті, а науковці і дослідники вищих навчальних закладів - на рівноправних засадах брати участь в реалізації VІ Рамкової Програми ЄС.

    Міністерство освіти і науки України спільно зі своїми європейськими партнерами здійснюватиме моніторинг підвищення якості вищої освіти в Україні.

    Відповідно до європейських стандартів в системі вищої освіти України впорядковуватиметься перелік кваліфікацій та наукових ступенів і в повній мірі реалізовуватиметься ступенева вища освіта, забезпечуватиметься тісна співпраця з роботодавцями, особливо, що стосується працевлаштування спеціалістів з освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавра.

    В Україні створюватимуться умови для надання університетам статусу автономних відповідно до європейських норм і стандартів, а дипломи українських вищих навчальних закладів визнаватимуться за кордоном.

    Відриваються нові можливості інтенсифікації залучення іноземних громадян для здобуття освіти в Україні.

    Значно розширюються права органів студентського самоврядування. В Україні зараз створюється Рада студентського самоврядування, яка матиме тісні контакти з Об'єднанням національних студентських спілок (ESIB).

    Источник Міністерство освіти і науки України e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.