• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • "Сєвєрсталь-груп" все ще хоче купити "Криворiжсталь" i ГЗК

    Опубликовано: 2005-04-27 18:19:53
    Росiйський холдинг "Сєвєрсталь-груп" хоче взяти участь у приватизацiї гiрничо-металургiйних пiдприємств України. Про це на прес-конференцiї в Києвi повiдомив заступник гендиректора корпорацiї Олексiй Пєртiн.

    За його словами, про iнтерес до українських активiв компанiя вже поiнформувала українську владу. Протягом двох мiсяцiв компанiя планує скласти перелiк об'єктiв для купiвлi i сподiвається, що за цей час український уряд закiнчить процес реприватизацiїДруга спроба "Сєвєрсталь-груп" увiйти в Україну традицiйно пов'язана iз "Криворiжсталлю", придбати яку пiдприємство не змогло торiк через невiдповiднiсть умовам конкурсу. Тепер десятий за розмiрами у свiтi металургiйний холдинг розглядає можливiсть прикупити i гiрничо-збагачувальнi комбiнати. Iнтерес до українських об'єктiв росiяни визначають за трьома критерiями. «В першу чергу це галузева приналежність, економічна ефективність та юридична чистота», - каже Олексiй Пєртiн, заступник гендиректора "Сєвєрсталь-груп". Керiвництво "Сєвєрсталi" уже зустрiчалося з українським прем'єр-мiнiстром. I, можливо, мова йшла про юридичну чистоту пiдприємств, що будуть перепродаватися. Мiж тим холдинг не коментує iснування пропозицiї вiд Корпорацiї "Iнтерпайп" придбати її металургiйний бiзнес, про що ранiше повiдомляла росiйська преса. Але версiя ЗМI пiдтверджується заявою керiвництва "Укрсоцбанку". Його власники ведуть переговори про продаж фiнустанови. "Укрсоцбанк" - складова бiзнес-iмперiї Вiктора Пiнчука. Водночас експерти говорять, що прихiд "Сєвєрсталi" в Україну може спiвпасти з приходом на наш ринок iншого металургiйного гiганта - "Мiчал-Стiл". Компанiя нинi активно готується до приватизацiї Криворiзького гiрничо-збагачувального комбiнату окислених руд. «Це привносить серйозні зміни у весь український ринок. По суті, це інші правила роботи, ніж ті, до яких звикли на нашому ринку», - сказав Олександр Сiрик, експерт Державного центру монiторингу зовнiшнiх ринків. Серед iнвестицiйних переваг приходу iноземцiв експерти називають i загрозу для вiтчизняного ринку ГМК - з часом вiн може нагадувати ринок нафтопродуктiв - послаблений вплив держави та вiдсутнiсть конкуренцiї з боку мiсцевого капiталу.

    Инф. ИА «Гаряча Лінія» e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.