• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Повідомлення про оприлюднення проекту наказу ДПА України “Про затвердження Змін до Положення про порядок нарахування, терміни сплати і подання розрахунку акцизного збору”

    Опубликовано: 2005-04-26 19:43:34
    Зазначеним Законом вилучено абзаци восьмий та дев'ятий статті 9 Закону України “Про Державний бюджет України на 2005 рік”, якими було встановлено порядок обчислення акцизного збору в 2005 році на тютюнові вироби.

    Крім того, вилучено норму (п.50 статті 73) щодо призупинення дії статті 1 Закону України “Про ставки акцизного збору на тютюнові вироби” в частині встановлення ставки у процентах до обороту з реалізації товару (продукції) у розмірі 5 відсотків. Разом з тим, зазначеним Законом внесено зміни до ряду законів з питань оподаткування акцизним збором та встановлення ставок акцизного збору.

    Прийняття наказу ДПА України “Про затвердження Змін до Положення про порядок нарахування, терміни сплати і подання розрахунку акцизного збору” забезпечить в повній мірі виконання суб'єктами підприємницької діяльності норм чинного законодавства щодо порядку обчислення акцизного збору.

    Так, розділ 2 Положення доповнено порядком обчислення акцизного збору за ставками у відсотках до обороту з ціни реалізації. Цей збір буде обчислюватись, виходячи з вартості товарів за цінами реалізації без ПДВ. Однак для товарів, що імпортуються на митну територію України, ця вартість повинна бути не меншою від їх митної вартості з урахуванням ввізного мита. Крім того, «Порядок обчислення акцизного збору» доповнено новим пунктом, щодо обчислення такого збору комбіновано, тобто за ставками у відсотках до обороту з ціни реалізації, але не менше встановленої твердої суми з одиниці реалізованого товару (продукції) для підакцизних товарів, на які чинним законодавством України встановлені такі ставки (зараз – на бензини моторні та дизельне паливо).

    У Положенні також викладено новий порядок нарахування акцизного збору за ставками у відсотках до обороту з реалізації за максимальними роздрібними цінами. Редакцію змінено в зв'язку із встановленням обмеження податкового зобов'язання на тютюнові вироби, обчисленого за максимальною роздрібною ціною, встановленою виробником або імпортером по кожному виду товару.

    У новій редакції викладено порядок обчислення акцизного збору, якщо ставка встановлена одночасно у відсотках до обороту з продажу та у твердих сумах з одиниці реалізованого товару (продукції), зокрема, на тютюнові вироби. Також порядок доповнено новим пунктом щодо обчислення суми акцизного збору, якщо ставка встановлена у відсотках до обороту з ціни реалізації, або якщо встановлена комбінована ставка.

    З метою забезпечення зручності при заповненні “Розрахунку акцизного збору», Додаток 1 до Положення доповнено “Розшифровкою оподатковуваних оборотів, обчислених за цінами реалізації».

    Порядок складання платниками розрахунку акцизного збору в Положенні доповнено конкретними прикладами обчислення акцизного збору на тютюнові вироби та бензин.

    Фізичні та юридичні особи, їх об'єднання можуть надсилати свої пропозиції та зауваження до проекту наказу ДПА України “Про затвердження Змін до Положення про порядок нарахування, терміни сплати і подання розрахунку акцизного збору” упродовж 1 місяця з дати його оприлюднення на адресу розробника: поштову 04655, м. Київ – 53, Львівська площа 8, ДПА України, Департамент з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів та електронну - vgoverdovskaya@sta.gov.ua. Зауваження та пропозиції також можна надсилати на адресу Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України: поштову – 01008, м. Київ, вул. Грушевського, 12/2 та електронну – business-rada@kmu.gov.ua. e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.