• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 07.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-07 12:23:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2508 заяв про злочини. Вжитими заходами 1318 (52,2%) з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів – 14 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 12 розбійних нападів, 55 пограбувань, 15 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
    За незаконне зберігання зброї затримано 17 осіб. У правопорушників вилучено пістолет, гвинтівку, 6 обрізів мисливських рушниць, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 269 набоїв.
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 139 осіб. У них вилучено 29,5 кг наркотиків.
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1844 особи.
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 37 осіб.
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 89 дорожньо-транспортних пригод, у яких 16 осіб загинули та 98 травмовані.
    Упродовж минулої доби порушено 39 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості.
    У місті Горловці Донецької області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 20-річного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він в лісосмузі під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв заподіяв смертельні тілесні ушкодження жителю цього ж міста.
    У селі Коболчині Чернівецької області проведено комплекс оперативно-розшукових заходів, спрямованих на розкриття вбивства місцевої пенсіонерки, тіло якої з ознаками удушення було знайдено у своєму будинку. За підозрою в скоєнні цього злочину затримано онука потерпілої. Попередньо встановлено, що він удень 4 грудня з метою пограбування задушив потерпілу.
    В місті Чернівцях в приміщенні приватного залу комп’ютерних ігор було знайдено мертвою з ознаками удушення оператора з обслуговування комп’ютерів. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за підозрою в скоєнні злочину затримано 50-річного безробітного жителя обласного центру. Попередньо встановлено, що він в приміщенні зазначеного залу задушив потерпілу й викрав 4,8 тис. гривень. Частину викрадених грошей вилучено.
    Работорговців притягнуто до відповідальності.
    У місті Славуті Хмельницької області в результаті реалізації оперативної інформації затримано 44-річну місцеву жительку та киянина. Попередньо встановлено, що вони в липні минулого року, під приводом працевлаштування, вивезли до Чеської Республіки й продали сутенеру для сексуальної експлуатації 23-річну жительку цього ж міста.
    У селі Яркому Полі Автономної Республіки Крим затримано 55-річного безробітного місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він удень на вулиці села під час раптово виниклої сварки заподіяв тілесні ушкодження жителю цього ж села, депутату Яркополенської сільської ради. Потерпілому медичну допомогу надано без госпіталізації.
    Боротьбу із хабарництвом продовжено
    На Донеччині та у м.Севастополі порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара) відносно інспекторів МНС , які вимагали і отримали хабарі від приватних підприємців за продовження терміну дії дозволу у сумі відповідно 500 та 300 грн.
    На Харківщині викрито директора клубу одного з відкритих акціонерних товариств, яка вимагала і отримала 1,8 тис. грн хабара від приватного підприємця за передачу останньому в оренду актового залу зазначеного клубу. Порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
    У Запорізькій області порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем) відносно посадових осіб відділу земельних ресурсів однієї з райдержадміністрацій, які порушуючи вимоги Земельного кодексу України, в інтересах закритого акціонерного товариства підготували незаконне розпорядження, на підставі якого зазначене товариство отримало державний акт на право постійного користування землею площею 7 га, розташованої в місті Запоріжжі. У результаті цього до бюджету не надійшло 247 тис. грн земельного податку.
    Контакти: 256-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.