• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 14.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-14 12:10:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 14.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2601 заява про злочини. Вжитими заходами 1289 (49,5%)з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 5 вбивств, 12 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 5 розбійних нападів, 60 пограбувань, 7 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 9 осіб. У правопорушників вилучено два обрізи мисливських рушниць, дві одиниці саморобної вогнепальної зброї, 300 г вибухівки та 88набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 126 осіб. У них вилучено 7,9 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1713  осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 28 осіб.
     
    Упродовж минулої доби порушено 72 кримінальні справи за злочинами економічної спрямованості, з яких 27 – у сфері службової діяльності, у тому числі 3 – про хабарництво.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 117 дорожньо-транспортних пригод, у яких 12 осіб загинули та 133 - травмовано.
     
    У місті Сваляві Закарпатської області в результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 18-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він уночі 8 грудня на вулиці з метою пограбування заподіяв смертельні тілесні ушкодження 49-річному місцевому жителю, оператору салону ігрових автоматів й викрав 1 тис. грн та золотий ланцюжок. Викрадене вилучено.
     
    У місті Кобеляках Полтавської області на вулиці було знайдено мертвим з ножовими пораненнями 36-річного безробітного, раніше судимого місцевого жителя. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 41-річного раніше судимого місцевого жителя. Попередньо встановлено, що він увечері 10 грудня вбив ножем потерпілого під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів.
     
    У місті Миколаєві у жовтні ц.р. у своїй квартирі було знайдено мертвою 67-річну пенсіонерку. За висновком судово-медичної експертизи її смерть сталася внаслідок ушкодження внутрішніх органів. В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 35-річного місцевого жителя, без постійного місця роботи, раніше судимого. Попередньо встановлено, що він увечері 22 жовтня в квартирі пенсіонерки заподіяв смертельні тілесні ушкодження господарці під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.
     
    У селищі Казанці Миколаївської області у своєму будинку було знайдено мертвою з травмою голови 78-річну пенсіонерку. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів затримано 38-річного місцевого жителя, охоронця приватного магазину. Попередньо встановлено, що він увечері 10 грудня вбив господарку молотком під час сварки після спільного вживання спиртних напоїв.
     
    У Богуславському районі Київської області затримано 50-річного місцевого жителя, робітника сільськогосподарського товариства, який 12 грудня опівночі у своєму будинку під час сварки, що виникла на ґрунті ревнощів, пострілом з незареєстрованої мисливської рушниці вбив свою колишню 33-річну дружину. Зброю вилучено.
     
    У місті Роздільному Одеської області в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 20-річну громадянку Республіки Молдови. Попередньо встановлено, що вона у 2003 році вивезла до Турецької Республіки 19-річну жительку району, без постійного місця роботи, де продала її сутенеру з метою сексуальної експлуатації.
     
    У місті Донецьку затримано 29-річного місцевого жителя, за місцем проживання якого вилучено 280 грамів вибухівки та 3 електродетонатори.
     
    Колишнім посадовцям Київської ОДА інкримінується нецільове використання бюджетних коштів
     
    Генеральною прокуратурою України за матеріалами ОВС порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.210 КК України (порушення законодавства про бюджетну систему України) за фактом нецільового використання бюджетних коштів колишніми посадовими особами Київської обласної державної адміністрації. Попередньо встановлено, що вони в 2003 році всупереч вимог постанови Кабінету Міністрів України № 415 «Про затвердження Порядку використання коштів резервного фонду бюджету» використали не за призначенням 5 млн грн, отриманих із згаданого фонду.
     
    За дешеву вантажівку довелося доплачувати хабарем
     
    На Харківщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара), відносно заступника директора товариства з обмеженою відповідальністю. Вона вимагала та отримала 6,7 тис. грн хабара від місцевого жителя за реалізацію йому за заниженою вартістю вантажної автомашини ГАЗ, яка належить згаданому товариству.
     
    Викладачі технікуму запровадили „тарифи” на зимову сесію
     
    На Кіровоградщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара), відносно двох викладачів одного з технікумів, які отримали відповідно 180 та 360 грн хабара від студента заочної форми навчання за сприяння останньому в успішній здачі іспитів.
     
    На Волині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України (давання хабара), вiдносно електромеханiка одного з підрозділів Львівської залізниці. Він у службовому кабінеті заступника начальника одного з лінійних відділів УМВС України на транспорті намагався дати йому хабара в розмірі 500 доларів США за непритягнення до вiдповідальностi за крадiжку дизельного палива.
     
     
    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.