• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Прес-реліз МВС України про найбільш резонансні злочини та події на 15.12.2005р.

    Опубликовано: 2005-12-15 11:29:00
    Міністерство внутрішніх справ України
    Департамент зв’язків з громадськістю
     
    ПРЕС-РЕЛІЗ
    про найбільш резонансні злочини та події
    на 15.12.2005 р.
     
    Упродовж минулої доби до органів внутрішніх справ України надійшло 2737  заяв про злочини. Вжитими заходами 1448 (52,9%)з них розкрито «за гарячими слідами». Серед розкритих злочинів - 6 вбивств, 9 фактів завдання тяжких тілесних ушкоджень, 10 розбійних нападів, 52 пограбування, 9 фактів незаконного заволодіння транспортними засобами.
     
    За незаконне зберігання зброї затримано 11 осіб. У правопорушників вилучено обріз мисливської рушниці, 2 одиниці саморобної вогнепальної зброї та 146 набоїв.
     
    За злочини в сфері обігу наркотичних засобів та психотропних речовин затримано 167 осіб. У них вилучено 60,1 кг наркотиків.
     
    За адміністративні правопорушення, вчинені в громадських місцях, до відповідальності притягнуто 1575 осіб.
     
    За порушеними кримінальними справами заарештовано 37 осіб.
     
    Упродовж минулої доби порушено 39 кримінальних справ за злочинами економічної спрямованості, з них 10 – у сфері службової діяльності, у тому числі 2 – про хабарництво.
     
    Працівниками Державтоінспекції зафіксовано 114 дорожньо-транспортних пригод, у яких 14 осіб загинуло та 125 - травмовано.
     
    На Хмельниччині в результаті оперативно-розшукових заходів затримано 32-річного жителя Підволочиського району Тернопільської області, без постійного місця роботи. Попередньо встановлено, що він у січні цього року під приводом працевлаштування вивіз до Чеської Республіки й продав сутенеру з метою сексуальної експлуатації 33-річну безробітну жительку міста Волочиськ Хмельницької області. Потерпілу повернено на батьківщину.
     
    Грабував за допомогою електрошокового пристрою
     
    У місті Кременчуці Полтавської області до міліції звернувся місцевий житель, торговий агент товариства з обмеженою відповідальністю. Він заявив, що десять хвилин тому на вулиці міста невідомий, застосувавши електрошоковий пристрій, відібрав у нього 10 тис. гривень. У результаті проведення оперативно-розшукових заходів за скоєння цього злочину затримано 50-річного громадянина Російської Федерації. Викрадені гроші вилучено.
     
    У Шевченківському районі міста Києва на місці скоєння злочину затримано чотирьох громадян Республіки Грузії, які шляхом зламу замків вхідних дверей проникли до квартири 55-річної місцевої жительки й викрали відеотехніку та інші речі. Викрадене вилучено.
     
    У Житомирській області у пасажирському поїзді “Львів-Луганськ” затримано 23-річного жителя міста Бровари Київської області, без постійного місця роботи, раніше судимого, у якого вилучено 30 кг макової соломки.
     
    Директор привласнив 4 мільйони гривень
     
    На Донеччині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), відносно директора товариства з обмеженою відповідальністю. Він протягом 2003-2004 років, діючи в змові з посадовими особами комерційних підприємств Луганської області, з метою розкрадання бюджетних коштів, укладав зовнішньоекономічні угоди на постачання товарно-матеріальних цінностей з підприємств Російської Федерації, у які вносив завідомо неправдиві відомості. У результаті цього зазначеному товариству було незаконно відшкодовано ПДВ у розмірі майже 4 мільйони гривень, які директор ТОВ у подальшому привласнив.
     
    На Дніпропетровщині порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.4 ст.190 КК України (шахрайство), відносно посадових осіб приватного підприємства. Вони протягом лютого-березня цього року, шляхом зловживання довірою посадових осіб іншої комерційної структури, заволодiли 443 тоннами компоненту бензину “Ольвит БР”, чим завдали збитки товариству на суму близько 1,2 млн гривень.
     
    Правоохоронці „нагадали” про неповернений кредит
     
    У Луганській області порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), відносно директора науково-виробничого об\'єднання. Попередньо встановлено, що він у 1995 році уклав інноваційний договір між зазначеним об’єднанням та регіональним відділенням Державного інноваційного фонду України на отримання кредиту в розмірі 2,3 млн грн під заставу акцій об’єднання. Строк погашення кредиту закінчився в грудні 1999 року, однак кредит до теперішнього часу не повернутий й зазначені акції не передані у власність фонду. Таким чином державі завдано збитків на вказану суму.
     
     
     
    „Зранку – гроші, увечері – заліки...”
     
    У місті Севастополі порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара), відносно доцента одного з вищих навчальних закладів. Він вимагав і отримав хабарі на загальну суму 950 гривень за прийняття заліків у студентів двох навчальних груп. Правопорушника затримано.
     
    На Донеччині викрито працівника відділення карного розшуку одного з лінійних відділів міліції на Донецькій залізниці, який вимагав та отримав 2 тис. доларів США хабара від двох місцевих жителів за непритягнення їх до кримінальної відповідальності за скоєння грабежу. Працівника міліції затримано. Прокуратурою порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 КК України (одержання хабара).
     
     
    Контакти: 254-75-24, 256-15-94, факс 256-11-01, mvsinfo@mvsinfo.gov.ua
    http://mvsinfo.gov.ua

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.