• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Нарада міжвідомчої робочої групи Ради національної безпеки та оборони України з питань незаконного проходження м`ясопродуктів через територію України

    Опубликовано: 2006-02-02 17:43:00

    1 лютого 2006 року в Києві пройшла нарада міжвідомчої робочої групи Ради національної безпеки та оборони України, на якій розглядалось питання незаконного проходження м`яса та м`ясопродуктів через територію України.

    Приводом для засідання стало звернення голови Одеської обласної державної адміністрації Василя Цушка з проханням надати допомогу у розв`язанні проблем контрабанди через порти Одеської області, адже самотужки, силами однієї тільки облдержадміністрації цю проблему здолати неможливо, бо у деяких моментах питання виходить за рамки її компетенції. Необхідна підтримка держави, зміна нормативних актів, що дозволяють, використовуючи законодавчі виверти, за "чорними" або "сірими" схемами завозити в Україну для реалізації, або транспортувати через нашу територію м`ясопродукти, заборонені до вживання в усьому світі ("сірими" схемами називають такі, коли, наприклад, усі контролюючі органи заборонили ввезення партії товару, а власник через оскарження у суді отримує-таки можливість ввезти його на територію країни).

    У нараді, яку вів перший заступник секретаря РНБО Василь Бутов, взяли також участь представники Генеральної прокуратури, СБУ, МВС, Держприкордонслужби, департаментів ветеринарної медицини.

    Після детального обговорення питання було прийнято рішення провести роботу міжвідомчої робочої групи безпосередньо в Одеській області, ретельно вивчити ситуацію, та підготувати проекти рішень і нормативних актів для прийняття на вищому рівні.

    Як зазначив по закінченні наради голова Одеськоїоблдержадміністрації Василь Цушко, "Нас саме в позитивному змісті підкреслили, подякували за те, що ми підняли це питання, і за те, що Одеська облдержадміністрація тримає це питання на контролі, проводить моніторинг і докладає усіх зусиль для наведення порядку.

    Але погодилися усі з моїм проханням про те, що потрібно підключати серйозні сили по кожному відомству з Києва, для того, щоб Україна не звучала більше в негативному контексті.

    Також дана команда відпрацьовувати такі ж заходи щодо всіх пунктів пропуску на кордоні – сухопутних, морських... Тому що після того як в Одеській області посилився цей контроль, почали шукати інші шляхи - інші порти, пункти пропуску, в інших областях.

    Те, що Одеса порушила це питання, проблему помічено – це плюс. Тепер Одеса має довести справу до конкретного результату", - наголосив В.Цушко.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.